Dolar 32,5610
Euro 34,8935
Altın 2.430,12
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “ESNAFIN, VERGİ, SGK VE KAMU BORÇLARI YENİDEN ELE ALINMALI”

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, “Ödemeleri haziran ayına ertelenen esnaf, çok zor günlerden geçiyor. Esnafın, vergi, SGK ve kamu borçlarının yapılandırılması bir kez daha görüşülmeli” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “ESNAFIN, VERGİ, SGK VE KAMU BORÇLARI YENİDEN ELE ALINMALI”
REKLAM ALANI
11 Haziran 2020 17:30

Yaşar, uzun zamandır ekonomik sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan ve beklediği desteği alamayan esnafın sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı.

Covid 19 virüs salgını öncesi ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafın, salgın sonrası daha da zora düştüğünü ve verilen desteklerin sorunun çözümü için yeterli olmadığını meclis gündemine taşıyan Yaşar, “Esnaf rahatlasın diye açıklanan kredi paketleri, esnafımızın rahatlaması için yeterli olmamıştır. Ayrıca birçok esnafımız da bu kredilerden şartları sebebiyle yararlanamamıştır. Sokaklara çıkın sorun, caddelerde yürüyün görün. Esnaf ne halde, vatandaş ne diyor…” dedi.

“GEÇİCİ TEDBİRLERLE NEREYE KADAR!”
“Belli başlı aktarılan kaynaklar, sorunun çözümü noktasında yeterli olmamıştır” diyen Yaşar, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Esnafımızın bizden beklentileri var. Borçlar, haziran ayına kadar ötelendi de haziran da geldi çattı. Ötelediğiniz süre içerisinde zaten iş yapamayan esnaf, bugün neyi neyle ödeyecek. Ötelenen borçlar, geldi kapıya dayandı. Geçici tedbirlerle esnaf nereye kadar mücadele edecek. Yani şu an ekim ayı içerisinde tahakkuk edenleri, ötelenenleri de dikkate aldığınız takdirde bunların ödenmesi çok da mümkün görünmüyor. Bu mağduriyetler aynı şekilde devam edecek gibi duruyor.

“ÖNERGEMİZ REDDEDİLDİ!”
Özellikle vergi, sigorta ve kamuya ait olan borçların yapılandırılması gibi konular bir kez daha görüşülmeli. Bu sebeple Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri devam ederken, sorunların üzerinden tekrar geçilmesi ve sorunun çözümünün nasıl olması gerektiğine yönelik Plan Bütçe Komisyonu Üyesi arkadaşımız İsmail Tatlıoğlu, bir önerge vermiştir. Ancak nedense sorunu çözmenin yollarını anlattığımız önergemiz reddedilmiştir.

“GERÇEKLERİ GÖRMEZDEN GELMEK, ÇÖZÜM DEĞİL”
Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde 500 bin iş yeri kepenk kapatmış. Bunların tekrar işine dönmesi mümkün değil. Bütün ülkelerde ekonomi kötüye giderken, eksi değerlerden bahsedilirken Sayın Ekonomi Bakanımızın “Yılda, ilk çeyrekte 4,5 büyüdük, bundan sonra da büyümeye devam ediyoruz.” dediği sürece bizler bu problemlerin altından kalkamayız. Gerçekleri görmezden geldiğiniz, problemleri halının altına süpürdüğünüz sürece sorunlara çözüm üretemezsiniz.

“MEMLEKET MASASI’NDA TOPLANILMALI”
Bugün şartların ağırlığı ortada. Dolayısıyla oturup şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi hiç olmazsa bu önemli meselelerde ‘memleket masası’ etrafında toplanabilmeliyiz.

“MAHALLE BAKKALINIZA, KASABINIZA, MANAVINIZA SAHİP ÇIKIN!”
Konuşmasını vatandaşa seslenerek tamamlayan Yaşar, şöyle seslendi:
“Gün birlik, beraberlik günüdür. Sizde mahalle bakkallarınızdan, kasaplarınızdan, manavlarınızdan vs. küçük esnaftan alış-veriş yaparak onların ayakta kalma mücadelesine destek verebilirsiniz. Emin olun bunun esnafımızın mücadelesine ciddi katkısı olacaktır.

PAKETLER ESNAFI RAHATLATMADI

Spot: İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, Covid 19 virüs salgını öncesi ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafın, salgın sonrası daha da zora düştüğünü ve verilen desteklerin sorunun çözümü için yeterli olmadığını meclis gündemine taşıyan Yaşar, “Esnaf rahatlasın diye açıklanan kredi paketleri, esnafımızın rahatlaması için yeterli olmamıştır” dedi

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, “Sayın Ekonomi Bakanımızın “Yılda, ilk çeyrekte 4,5 büyüdük, bundan sonra da büyümeye devam ediyoruz.” dediği sürece bizler bu problemlerin altından kalkamayız. Gerçekleri görmezden geldiğiniz, problemleri halının altına süpürdüğünüz sürece sorunlara çözüm üretemezsiniz. Belli başlı aktarılan kaynaklar, sorunun çözümü noktasında yeterli olmamıştır” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Yaşar, “Esnafımızın bizden beklentileri var. Borçlar, haziran ayına kadar ötelendi de haziran da geldi çattı. Ötelediğiniz süre içerisinde zaten iş yapamayan esnaf, bugün neyi neyle ödeyecek. Ötelenen borçlar, geldi kapıya dayandı. Geçici tedbirlerle esnaf nereye kadar mücadele edecek.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.