Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘REHABİLİTASYON’ DESTEĞİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç “Çocuklarımıza; rehabilitasyona yönelik kurslar, konferans ve sportif faaliyetler verilecek” dedi

‘REHABİLİTASYON’ DESTEĞİ
REKLAM ALANI
28 Mart 2023 16:54

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü ve tutuklular için OMÜ ile protokol imzaladıklarını belirterek, “Bu anlaşama ile çocuklarımıza; rehabilitasyona yönelik kurslar, konferans ve sportif faaliyetler verilmesi olarak planladık” dedi.

REKTÖR İLE BİRLİKTE İMZA ATTILAR
Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı. OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende, protokole Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, imza attı.

YARDIMLAR, KONFERANS, SEMİNER VE KURSLAR
Anlaşmayla ceza infaz kurumunda kalan çocuk ve genç hükümlü tutuklulara uygulanan iyileştirme faaliyetlerini çeşitlendirme ve bu yolla yeniden suç işlemelerini önleyerek tekrar topluma kazandırılmalarını sağlamak amaçlanıyor. İmzalanan protokolle; OMÜ ile Kavak Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından, ceza infaz kurumlarında yürütülecek iyileştirme faaliyetleri kapsamında, ayni ve nakdi yardımlar, konferans, seminer, kurs, söyleşi, sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili işbirliği faaliyetlerine ilişkin çalışmaların geliştirilmesi planlanıyor.

OMÜ PERSONEL GÖREVLENDİRECEK
5 yıl geçerli olacak protokol kapsamında; iş birliği halinde yürütülecek her türlü etkinlik ve çalışmalar ceza infaz kurumunda görevli personel ile üniversite tarafından görevlendirilecek, eğitim koordinasyon sorumlusu iş birliğinde yürütülecek.

REKTÖR ÜNAL: HAYATA KAZANDIRMALIYIZ
Çocukların hayata kazandırılması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bir şekilde suça bulaş olabilirler. Ancak hem ülkenin geleceği açısından hem de güven ortamında yaşamamıza vesile olmak adına çocuklarımızın tekrar hayata kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

BAŞSAVCI KILIÇ: EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK
Geçmiş yıllarda OMÜ ile imzaladıkları protokollerden bahseden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise “Hakim ve savcılara yönelik yüksek lisans ve yabancı dil eğitimi protokolüne imza atmıştık. Bu eğitimler birçok hâkim ve savcımız için verimli oldu. Bir diğer anlaşma ise personel çocuklarının eğitim kalitelerini artırmak adına OMÜ Vakfı Koleji ile gerçekleştirdik. Son protokolümüzü de yeni açılan Kavak Cezaevi’nde kalan çocuklarımız için imzalıyoruz. Bu anlaşama ile çocuklarımıza; rehabilitasyona yönelik kurslar, konferans ve sportif faaliyetler verilmesi olarak planladık. Hedefimiz OMÜ’nün deneyimli kadrosuyla bu anlaşmayı hayata geçirmek istiyoruz.” dedi
Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.