Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

SAATHANE’DE YENİ İHALE!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 2 dükkan için kiralama ihalesi yapılacak

SAATHANE’DE YENİ İHALE!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2023 17:57

Samsun’un en önemli ticaret noktalarından biri olan ve insan yoğunluğunun en fazla olduğu losyonların başında gelen Saathane Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan dönüşüm projesi, bölgeye değer kattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen iki dükkan için kiralama ihalesi yapılacağı duyuruldu.

25 BİN 50 LİRALIK KİRA BEDELİ
14,50 metrekare taban alanı 29 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 7 bin 250 lira muhammen aylık kira bedeli ile 02 Kasım 2023 günü saat 14:30’da, 50,10 metrekare taban alanı 100,20 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 25 bin 50 TL muhammen aylık kira bedeli ile 09 Kasım 2023 günü saat 14:30’da kiralama ihalesi yapılacak.

İHALE EK HİZMET BİNASINDA
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi hükümleri uyarısınca açık teklif usulü ile düzenlenecek kiralama ihalesi Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası 1’inci katındaki Toplantı Salonu’nda (Hançerli Mahallesi, 216. Sokak No:8) gerçekleştirilecek. İhalede (artırım) yarışma muhammen aylık kira bedeli üzerinden yapılacak. İhale Şartnamesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’ndan ücretsiz temin edilebilecek.

ALBAYRAK: ÇOK TALEP VAR
Yapılacak ihalelerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi’nin son aşamasına gelindiğini söyleyerek, “Peyzaj düzenlemelerimiz, oturma mekanlarımızın yanında inşaatlarımız da büyük oranda bittiği için dükkanlarımız da açılmaya başladı. Dükkanlar açık olunca bölgedeki alışveriş aktivitesi de arttı. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak burada dükkanlarımız mevcut. Dükkanlarımız için 2 Kasım ve 9 Kasım’da kiralama ihalesine çıkacağız. Bunların peşinden bir tane daha dükkanımızın kiralama ihalesi daha yapılacak. Dükkanlarımızın hemen Taşhan’ın yanında bulunuyor ve direkt olarak Saathane Meydanı’na bakıyor. Çok talep olduğu için hemen kiralama ihalesine çıkalım istedik. Dükkanlarımızdan biri 14,50 metrekare, diğeri 50,10 metrekare taban alanına sahip. Son aşamada tentelerimizi de taktık, çok nostaljik bir görünüm oldu. Samsun eski günlerine geri dönüyor” dedi.

‘MÜLK SAHİPLERİ İLE ANLAŞTIK’
Zennube Albayrak, “Aynı zamanda halen Büyük Cami’nin önünde yıkılmamış olan dükkanlar var. Biz mahkeme süreci devam ederken buradaki mülk sahipleri ile anlaştık. Belediyemize ait olan ve yapımı tamamlanan dükkanlara kendilerini geçici süreyle 1 yıllığına kulanım hakkı tanıdık. Bu işyerlerinin taşınma işleminin ardından boşaltılan dükkanlar yıkılacak. Daha sonra yeni dükkanlar yapıldığında vatandaşlarımız kendi yerlerine geçecekler. Geçici süreyle kullandıkları dükkanlar için de yine kiralama ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.