Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘AFET’ Merkezi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bölgede afetle alakalı eğitimlerin yapılabileceği kampüs içerisinde bir merkez oluşturmak istedik” dedi

‘AFET’ Merkezi!
REKLAM ALANI
18 Şubat 2022 14:39

Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 5 üniversiteden 120 öğrenciye ‘Doğada Kamp Kurma ve Yön Bulma Uygulamaları’ eğitimi verildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Kilis Üniversitesi’nden katılan öğrenciler 19 Mayıs Gençlik Kampı’nda yapılan programda 3 gün boyunca doğada kamp kurma, yön bulma, arama tarama gibi eğitimler aldı.

Tamamlanan programın kapanış töreninde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı da yer alarak konuşmalar yaptı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı:

MEZUNLARIMIZ ROL ÜSTLENMELİ
Verilen eğitimlerden bahseden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu eğitim farklı üniversitelerin aynı anda iş yapabilme yeteneğini güçlendirmek amacıyla ortak bir organizasyon olarak ayarlandı. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdama katıldıklarında rol üstlenen, toplumda yük alan, kendilerine ihtiyaç duyulduğu anda ortaya çıkan ve en azından hizmete katılan bireyler olarak topluma katılmasını arzu ediyoruz”dedi.

KAMPÜS İÇERİSİNDE EĞİTİM ALANI
Bölgedeki olası afetlere yönelik araştırma ve uygulama yapacak bir merkez kurulduğunu belirten Rektör Ünal, “şu anda OMÜ‘NÜN akreditasyon sürecinde olan bir arama kurtarma takımı var. Aynı zamanda bölgede afetle alakalı eğitimlerin yapılabileceği kampüs içerisinde bir merkez oluşturmak istedik. Bunun içerisinde köpek eğitim alanı var. Yine aynı zamanda afet eğitiminin yapılabileceği bir parkur oluşturulacak. Hem şehir içerisinden hem de farklı üniversitelerden insanlar katılıp eğitim alabilecek. Şu anda çalışmaları devam ediyor. AFAD ile daha önce de konuşulmuştu. Söz konusu alanda bir AFAD Eğitim Simülasyon aracı da olacak. Bu da bizi güçlendirecektir. Aynı zamanda, Samsun’da öğrencilerimizin mezun olduğunda aldıkları eğitim bir güvence olarak ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.