Dolar 32,5357
Euro 34,8936
Altın 2.486,79
BİST 9.564,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Sağanak, kar, fırtına!..

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bazı il ve bölgelerde, kuvvetli sağanak, yoğun kar yağışı ve kuvvetli fırtına bekleniyor. Öte yandan aralarında Samsun’un da bulunduğu 50 kent için sarı kodlu uyarı verildi

Sağanak, kar, fırtına!..
REKLAM ALANI
31 Ocak 2021 14:44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin bir çok bölgesinde yağışlı hava etkisini gösteriyor, bazı bölgelerde yağış, kar ve fırtınayla birlikte geliyor. Meteoroloji ayrıca, 50 kent için sarı kodlu uyarı, 5 kent için de turuncu kodlu uyarı verdi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski söz konusu. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artması diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KARADENİZ’DE KUVVETLİ FIRTINA
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, Marmara’nın güney ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında fırtına(40-70 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

50 KENT İÇİN SARI UYARI
Öte yandan Meteoroloji’nin uyarı haritasında 50 kent için sarı renkli uyarı verildi. Bu şehirler arasında; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Amasya, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Balıkesir, Bingöl, Bilecik, Bursa, Çorum, Çanakkale, Denizli, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Bayburt, Bartın, Yalova, Osmaniye, Karabük ve Düzce yer aldı.Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Elazığ ve Adıyaman için de turuncu kodlu uyarı verildi.

SARI KODLU UYARI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.