Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ‘EN İYİ MİMARİ’ ÖDÜLÜ!

Samsun’da yapımı devam eden Şehir Kütüphanesi projesine ‘Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi’ ödülü verildi

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE  ‘EN İYİ MİMARİ’ ÖDÜLÜ!
REKLAM ALANI
4 Temmuz 2023 18:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum İlçesi’nde yapımı devam eden Şehir Kütüphanesi projesi, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen 2023 International Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) Yarışması’nda ‘Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi’ ödülünü aldı.

BAŞKAN DEMİR: GURUR DUYDUK

Şehir Kütüphanesi projesi, küresel ölçekte düzenlenecek büyük finalde ‘Avrupa kamu binaları’ kategorisinde yer alacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda Şehir Kütüphanesi projesinin ‘Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi’ ödülünü alıp finale kalması bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.

525 BİN KİTAP KAPASİTELİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini Atakum İlçesinde inşa ediyor. Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin bulunduğu 27 bin 570 metrekare alanda yapımı süren Şehir Kütüphanesi, 525 bin kitap kapasitesi ile konsepti ve zengin içerikleriyle her yaş grubundan insana hizmet veren bir yaşamsal mekan haline gelecek. Şehir Kütüphanesi projesi, 30 yıldan buyana devam eden, mimari, iç mimari ve gayrimenkul alanlarında Avrupa’nın pek çok farklı ülkesinden mimarlık ve inşaat projelerinin ödüllendirildiği Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’na sunuldu. Tasarım kalitesi, işlevselliği, sürdürülebilirliği ve inovasyon kriterleri baz alınarak uluslararası jüri tarafından değerlendirilen projeler için Londra’da gala gecesi düzenlendi. Gecede ödüle layık görülen projeler, sahiplerini buldu.
‘Kamu binaları’ kategorisinde Şehir Kütüphanesi projesine, Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi ödülü verildi. Avrupa’yı temsil etmeye hak kazanan tek proje unvanına da sahip olan proje ayrıca bu yıl Asya, Amerika ve Afrika’dan birçok projenin değerlendirileceği 2023 International Property Awards Finali’nde, küresel ölçekte en iyi kamu binası mimarisi ödülünü almak için yarışacak.

YENİ NESLİN İHTİYAÇLARINA UYGUN
Kütüphane projesinin Avrupa’da böyle bir ödüle layık görülmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yeni neslin ihtiyaçlarına uygun ve her yaştan insanımızın istifadesine sunacağımız Şehir Kütüphanemizin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. İnovatif tasarımı, işlevselliği ve estetik çekiciliğiyle tüm dikkatleri üzerine çekecek kütüphanemizi hizmete açacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Avrupa’nın en iyi yapı projelerini ve tasarım firmalarını onurlandırmak için gerçekleştirilen bir etkinlik olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda Şehir Kütüphanesi’nin projesinin Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi ödülünü alıp finale kalması bizi ayrıca gururlandırdı” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.