Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Samsun Büyükşehir, ‘SANTRAL’ kuruyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bölgeye kuracağı 45 MW’lık GES ile birlikte tüm elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan kurum olacak

Samsun Büyükşehir, ‘SANTRAL’ kuruyor
REKLAM ALANI
14 Kasım 2022 16:29

Samsun Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veriyor. Samsun’un Ladik ilçesi Büyükalan Mahallesi’nde kurulacak 45 MW‘lık GES için ihale aşaması sürerken projenin en önemli ayağı olan Güneş Enerji Santrali’nde üretilecek elektriği trafo merkezine aktaracak nakil hatlarının inşası başladı. 21 kilometre uzunluğunda olacak nakil hattı için 121 direk kullanılacak. Bölgede çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, nakil hattının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

 Samsun Büyükşehir

ELEKTRİK TÜKETİMİNİN TAMAMINI KARŞILAYACAK
Güneş Enerji Santrali Ladik’te Büyükalan Mahallesi’nde 675 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek. Türkiye’nin en büyük kamu yatırımlarından birine imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi bölgeye kuracağı 45 MW’lık GES ile birlikte tüm elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan kurum olacak. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğü’nün tükettiği elektriğin yüzde 45’i de yine bu projeden karşılanacak.

 Samsun Büyükşehir

BAŞKAN DEMİR: MÜTHİŞ BİR PROJE OLACAK
GES projesiyle ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu çok önemli bir konu. Biz şu anda Türkiye’de nüfusuna göre en fazla elektrik faturası ödeyen belediyelerden biriyiz. Yasal olarak da bizim yenilenebilir enerjilerden ürettiğimiz elektrik noktasında bakanlık ile mahsuplaşıyoruz. Yani tükettiğimiz kadar enerji üretip ulusal hatta verdiğimizde biz elektrik faturası ödemez hale geleceğiz. Yıllık 350 milyonun liranın üzerinde elektrik faturası ödüyoruz. Dolayısıyla bu ne demek, yıllık 350 milyonun üzerinde enerjiyi üretirsek elektrik faturası ödemeyeceğiz” diyerek, “Ödemeyince ne olacak. Her yıl bu parayla yatırım yapar hale geleceğiz. Bu, Samsun’un geleceği için kadınları, gençleri, çocukları için ilave yatırım demek. Bu, Samsun’da yaşayan herkes için müthiş bir proje. Projenin ilk adımı olan enerji nakil hatları için çalışmalar başladı. En kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. GES’in yapımı da ihale sürecinin hemen ardından başlayacak” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.