Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN KİTAP KAFE HİZMETTE!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kentin köklü bölgelerinden Rasathane Camisi yanında yaptığı Rasathane Kitap Kafe hizmet vermeye başladı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN  KİTAP KAFE  HİZMETTE!
REKLAM ALANI
11 Temmuz 2023 21:10

Samsun’da İlkadım İlçesi 100’üncü Yıl Bulvarı Rasathane Camisi yanındaki 416 metrekarelik parseli sosyal donatı alanı olarak projelendiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ve cami cemaatinin yaşamına dokunarak kaynaşmalarını sağlamak amacıyla alanda Rasathane Kitap Kafe Projesi’ni hayata geçirdi. 2 katlı 135 kişi kapasiteli olarak inşa edilen Rasathane Kitap Kafe, ahşap mimarisiyle vatandaşlar tarafından çok beğenildi. 7’den 70’e herkesin buluşma noktası olacak tesis, yapımının tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başladı.

SAMSUN’UN YARINLARINI İNŞA EDİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rasathane Kitap Kafe’nin, bulunduğu bölgeye renk katacak bir tesis olduğunu belirterek, “Samsun, tarihi, turistik ve kültürel özellikleriyle artık kabuğuna sığmıyor. Yatırım projelerimizle Karadeniz’in merkezi ve en büyük metropolü olan şehrimizin dört bir yanını modernize ediyoruz. Sağlam, dayanıklı ve estetik yapılarla Samsun’un yarınlarını inşa ediyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın daha güzel bir çevrede ve sağlıklı ortamlarda vakit geçirmelerini istiyoruz. Bu amaçla Rasathane Kitap Kafe projemizi gerçekleştirdik. Burada herkes nezih ortamda kitap okuyabilecek, öğrencilerimiz ders çalışabilecek, çay ve kahvelerini yudumlayabilecek. Rasathane Kitap Kafemiz hizmete açıldı. Gençlerimiz ve vatandaşlarımız da çok sevdi. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GENÇLERDEN TAM NOT
Özellikle gençler, kitap okumak ve ders çalışmak için Rasathane Kitap Kafe’yi tercih edeceklerini belirterek verilen hizmet nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Üniversite öğrencisi olan Kemal Demir Atar, tesisin çok güzel olduğunu ve çok beğendiğini ifade ederek, “Mimari yapısı oldukça dikkat çekici. Bu bölgeyi iyi biliyorum. Burada böyle bir yere ihtiyaç vardı. Çok beğendik” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi olan Yaren Çaltı da Rasathane Kitap Kafe’yi çok beğendiğini söyleyerek, “Çok eğlenceli ve çok dinamik olduğunu düşündüğüm bir yer açılmış. Gençler olarak çok sevdik. Gerek ders çalışmak için gerekse keyifli vakit geçirmek için bulunmaz bir mekan” diye konuştu.

kitap

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.