Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN SUYA ‘DEV’ YATIRIM!

Samsun’un Terme İlçesi’nde inşaatı devam eden arıtma tesisi hizmete girdiğinde Terme ve Salıpazarı ilçelerinin yüksek rakımlı mahallerinde her yaz yaşanan su çilesi sona erecek

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN  SUYA ‘DEV’ YATIRIM!
REKLAM ALANI
12 Eylül 2023 17:34 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2023 17:35

Samsun’da içme suyu ve altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin su problemlerini çözmeye devam ediyor. Su sorunu yaşayan mahalle bırakmamayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Terme ilçesine bağlı Örencik Mahallesi’nde içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor. Tesis ile birlikte Terme ve Salıpazarı ilçelerinin yüksek rakımlı mahallerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sorunu çözülecek.

SU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir.

‘EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR’
Özellikle kırsal mahallelerde yaşanan su sıkıntılarının ortadan kaldırılması için SASKİ ekiplerinin gece gündüz çalıştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorununu çözmeye söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza temiz ve içilebilir içme suyu temin etmek için büyük emek veriyoruz. Vatandaşlarımızın içme suyu sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” dedi.

SU

19 MAHALLEYE ARITILMIŞ İÇME SUYU
İnşaatı süren tesisin hizmete açıldığında günlük 4 bin 320 metreküp suyu arıtılacağını belirten Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Eser Öncel, “Su Kızlar Çayı üzerinden temin edilecek ve arıtılarak sisteme verilecek. Mayıs ayında inşaat çalışmalarına başladık ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Tesisin ardından Kızlar Çayı üzerine boru hatları ve 2 adet terfi merkezi inşa edeceğiz. Proje tamamlandığında Terme ilçesine bağlı Örencik, Kervansaray, Ambartepe, Kocamanbaşı, Oğuzşu, Kazımkarabekirpaşa, Bazlamaç, Akçaykaracalı, Akçagün, Mescitli ve Güzelvatan ile Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören, Suluca, Cevizli Kızılot, Yeşilköy, Yenidoğan ve Sarıhasan olmak üzere toplam 19 mahalleye arıtılmış içme suyu verilecektir” diye konuştu.

SU

Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Eser Öncel.

SU

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.