Dolar 32,4785
Euro 34,7055
Altın 2.406,98
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

SAMSUN-ÇORUM ETABI BAŞLADI… ‘BAĞIMSIZLIK’ YOLCULUĞU SÜRÜYOR!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı onuruna pedalların döndüğü 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda 176 km’lik Samsun-Çorum etabının startı verildi

SAMSUN-ÇORUM ETABI BAŞLADI…  ‘BAĞIMSIZLIK’   YOLCULUĞU  SÜRÜYOR!
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2023 15:48

Cumhuriyet’in kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos’ta başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden Ankara’da Cumhuriyet’in kurulduğu ilk Meclis’in önünde 5 Ağustos’ta son bulacak. Bağımsızlık yolculuğunun anısına düzenlenen bu özel organizasyonda, 6 ülkeden 16 takım ve çok sayıda sporcu mücadele etti.

CUMHURİYET

TÜRK BAYRAĞI TBMM’YE GİDİYOR
Milli sporcular, Sivas-Amasya, Amasya-Havza ve Havza- Samsun etabını tamamladıktan sonra bugün de Samsun-Çorum etabına başladı. 10’u yabancı toplam 16 takımın yarıştığı 176 km’lik etapta bisikletçiler, Çorum’a kadar durmadan pedal çevirecekler. Çorum’da sonlanacak etabın ardından Çankırı’ya transfer olacak bisikletçiler, ardından da turnuvanın son etabı olan Çankırı-Ankara etabında pedal çevirip, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’dan teslim aldıkları Türk bayrağını TBMM’ye ulaştıracak.

CUMHURİYET

TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDİYORUZ
Samsun-Çorum etabının startını veren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun-Çorum Etabı 176 km’den oluşuyor. Bu yarışmanın en uzun etabı. Sporcularımız dün Havza-Samsun etabını tamamlamıştı. Samsun bu manada çok önemli bir şehir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da kurtuluş meşalesini yaktığı, Tütün İskelesi’nden başlattığı mücadeleyi takip eden bir rota ile bisikletçilerimiz Ankara’ya ulaşacaklar. Samsun için gurur verici bir etkinlik olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz. Bu yüzyılı inşa etmede Samsunumuz genci, yaşlısı ve tüm bireyleriyle etkin bir şekilde yer alıyor. Bu etap Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılıyor. Uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmak da gurur verici. Bisikletçilerimizin sağlıklın bir şekilde Ankara’ya ulaşmasını ümit ediyorum” dedi.

CUMHURİYET

Start törenine ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleri katıldı.

CUMHURİYET

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.