Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN, EV SAHİBİ!

Yaşanan deprem felaketinin ardından Samsun’da 20 bin 500 depremzede KYK yurtları, misafirhaneler ve evlerde misafir ediliyor

SAMSUN, EV SAHİBİ!
REKLAM ALANI
27 Şubat 2023 17:17

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde evleri kullanılamayacak hale gelen vatandaşlar farklı şehirlere göç etti. Samsun’a ise 20 bin 500 depremzede geldi. Bu depremzedelerin 1691’i Atakum ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Münevver Ayaşlı ve Turgut Özal Yurtları ile kamu misafirlerine yerleştirildi. Depremzedelerin en çok misafir olduğu mekanlar ise evler oldu. Samsunlular 18 bin 809 depremzedeye kapılarını açtı.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILIYOR
Öte yandan kurumlar depremzedelerin ihtiyaçlarını yerinde hallediyor. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık çalışanları depremzedelerin kaldıkları yerlere giderek kişilerin sağlık kontrollerini yaparken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezlerindeki çalışanlar ise depremzedelerin kişisel bakımını yapıyor. Samsun Kızılay’ı da depremzedelere her gün sıcak yemek imkanı sağlıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.