Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun İŞ dünyasından çağrı ‘BİRLİKTE OLALIM!..’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iş dünyasına seslenerek, “Bölgenin yaralarını sarmalıyız. Gün, birlik olma günü” dedi

Samsun İŞ dünyasından çağrı ‘BİRLİKTE OLALIM!..’
REKLAM ALANI
23 Şubat 2023 15:45 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2023 15:46

Samsun TSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ardı ardına meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve dua edilmesiyle başladı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı meclis konuşmasında, “Gün birlik olma günü” diyerek, iş dünyası olarak TOBB önderliğinde deprem bölgesinde uygulanacak konut seferberliğine destek olunması çağrısında bulundu.

HALUK AKYÜZ: YARDIMA ODAKLANDIK
Samsun TSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, Başkan Haluk Akyüz’ün daveti üzerine tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve dua edilmesiyle başladı. Meclis Başkanı Haluk Akyüz, deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara da acil şifalar dileyerek meclisi açtı. Deprem felaketi dolayısıyla Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Akyüz, “Bu acı haberin hemen akabinde hepimiz insani yardıma odaklandık. Bölgenin taleplerine yetişmeye çalıştık. Bölgeye yüzlerce tır, temel ihtiyaç malzemesi, çadır, enerji kaynağı ulaştırdık. İş makinelerimizi, araçlarımızı yolladık. Gönüllülerimiz sahada destek olmaya çalıştı. Şehrimizde binlerce kişiye ev kurmaya çalıştık. Allah hepinizden razı olsun. Ancak, takdir edersiniz ki; felaketin büyüklüğü açılan yaraların sarılmasının zaman alacağını gösteriyor. Dolayısıyla ilk günkü dayanışma duygusuyla bu bölgeye, tüm ülkemize destek olmaya devam etmek durumundayız. Bu uzun vadeli bir süreç. Ama karamsarlığa düşmek, vazgeçmek yok. Yaralarımızı birlikte saracak, gücümüzü birbirimizden alacağız. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

MURZİOĞLU: KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK
Ardından kürsüye gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında da meclisi bilgilendirdi. “6 Şubat 2023 hepimizin zihnine, tarihimize asrın felaketi olarak kazındı” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Murzioğlu, “Maalesef yüzlerce kilometre öteden bizlerin dahi büyük sarsıntıyla hissettiğimiz iki büyük yıkıcı depremin ardından büyük bir enkazla karşı karşıya kaldık. Tüm insani duygularla elimizden o anda ne geliyorsa bölgeye ulaştırmak adına hemen harekete geçtiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bu felakette bizi biz yapan en kıymetli duyguya sığındık, dayanışma adına elimizden ne geliyorsa ortaya koyduk. Günlerce bir can daha çıkacak diye nefesimizi tuttuk, şehrimizde pek çok otel sınırsız olarak kapılarını açtı, evler tefriş edildi. Bölgede çok büyük bir kalıcı konut ihtiyacı olduğunu biliyoruz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda ve borsaların katılımlarıyla, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile birlikte yapılan istişare toplantısında iş dünyasından bölgeye kalıcı konut yardımı yapılması hususunda karar aldık. İş dünyası olarak TOBB önderliğinde konut seferberliği başlattık. Bölgenin bir seferlik değil, uzun vadede desteğe ihtiyacı var. Şu an içinde bulunduğumuz yardımlaşma, dayanışma halinden bir an bile vazgeçmeden bölgenin yaralarını sarmalıyız. Gün, birlik olma günü diyor ve sizlerden başlatılan bu seferberliğe bir tuğla dahi olsun koymanızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘NE DESEK, NE SÖYLESEK, EKSİK KALACAK’
TOKİ ile hızlıca görüşmelere başlandığını kaydeden Murzioğlu, “TOKİ şartnamelerine uygun olarak, TOBB tarafından ihaleler hızlıca gerçekleştirilecek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda şehirlerimiz yeniden hızlıca inşa edilecek. Sizlerin de bu seferberliğe yürekten katkı vereceğinize inanıyor, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum. Kaybımız çok büyük, acılarımız çok derin ve taze. Biz gücünü birbirinden alan bir milletiz. Yaraları birlikte saracağız. Bu felakette kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınları, hepimizin yakını artık. Ne desek, ne söylesek eksik kalacak. Ama karamsarlık yok. Biz güçlü bir milletiz. Dayanışma ve seferberlik ruhu ile yaraları hep birlikte saracağız. Umudu büyüteceğiz. Gün birlik olma günü. Yapacak daha çok işimiz var. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Milletimize bir daha böyle büyük felaketler göstermesin. Bu arada, geçtiğimiz günlerde TOBB tarafından deprem bölgesindeki üyelerimize yönelik ekonomik tedbirlerle konusunda görüşlerinizi istemiştik. Bu bölgemiz Türkiye ihracatında yüzde 10 paya sahip bir alan. Dolayısıyla ekonomik yönden de birtakım düzenlemelere ihtiyaç var. Tüm önerileriniz rapor halinde TOBB’a ulaştırıldı. Katkılarınız için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.