Dolar 32,3875
Euro 34,7728
Altın 2.398,27
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Samsun, Kastamonu, Sinop, Ordu için….FIRTINA UYARISI!

Samsun’da, Meteoroloji 10’uncu Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz için fırtına ile buzlanma uyarısında bulundu

Samsun, Kastamonu, Sinop, Ordu için….FIRTINA UYARISI!
REKLAM ALANI
14 Şubat 2023 14:39

Samsun‘da, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, denizlerde fırtına, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıya göre; rüzgarın kıyı kesimlerinde 70 km/sa, denizlerde ise 75 km/sa hızda esmesi tahmin ediyor.

‘BUZLANMA VE DON’A DA DİKKAT
Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı meteorolojiden yapılan uyarılarda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; genellikle parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kastamonu kıyı kesimlerinden başlayarak zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde karla karışık yağmur yer yer kar, iç ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. İç ve yüksek kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli, öğle saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun ve Ordu kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz’de rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; 15 Şubat Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın bu sabah ilk saatlerden itibaren kuzey batı kıyı kesimlerden başlayarak kuzey ve kuzey batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Samsun’da hava sıcaklıklarının 15 Şubat Çarşamba günü 3-7, hafta sonu ise 11 derece birden artarak 18 dereceye kadar yükselmesi tahmin ediliyor.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.