Dolar 32,5097
Euro 34,7796
Altın 2.424,13
BİST 9.687,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘SAMSUN, LOJİSTİK ÜS!’

AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, yeniden başlayan Samsun-Amasya tren seferlerinin Samsun’un ‘lojistik üs’ önemini bir kat daha artırdığını söyledi

‘SAMSUN, LOJİSTİK ÜS!’
REKLAM ALANI
23 Haziran 2022 21:28

Yapılan modernizasyon çalışmalarının ardından yeniden seferlere açılan Samsun-Amasya tren hattı için Samsun Garı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun-Amasya ve Amasya-Havza tren seferlerinin yeniden başlamasının büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

‘İLİMİZE, BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN’
Bölgesel tren seferlerinin yeniden başlaması ve Samsun’dan Amasya’ya ilk seferin gerçekleşmesi nedeniyle Samsun Gar‘ında program düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte programa katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, trene binerek vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi. Aksu, “Milletimize hizmetlerimiz devam ediyor. Modermize edilen demiryolu hattında yolcu treni seferlerinin yeniden başlaması ilimize, bölgemize, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

KONFORLU VE RAHAT SEYAHAT İMKANI
Demiryolu hattında yapılan modernize çalışmaları nedeniyle yolcu taşımacılığı tren seferlerine ara verildiğini, hazırlıkların tamamlanmasının ardından tren seferlerinin yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ersan Aksu, “Tabi hat üzerinde uzun zamandır modernize çalışmaları devam ediyordu. Ancak son 2 yıldır tük taşımacılığı yapılıyordu. Modernize çalışmalarıyla demiryolu hattında yeniden başlayan seferlerle Samsun-Amasya arasında sabah akşam olmak üzere her gün toplam 2 sefer yapılacak. Havza-Amasya arasında ise her gün 6 sefer gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız eskisinden daha konforlu ve rahat bir şekilde seyahat imkanı bulabilecak” diye konuştu.

Samsun’un çok özellikli bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Ersan Aksu, “İlimiz havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu ulaşım ağıyla lojistik bir üs ve aynı zamanda stratejik öneme sahip. Bu nedenle hem yük hem de yolcu taşımacılığı noktasında ulaşım altyapısı çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Tarımdan sağlığa, ticaretten sanayiye pek çok alanda geniş bir coğrafyaya hizmet eden lokomotif bir kent olan Samsun’umuzda demiryolu hattı da önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Samsun-Amasya seferine giden ilk tren düdüğü çaldı ve tren alkışlarla uğurlandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.