Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sel felaketinin ardından Atakum-Giresun arası dayanışma köprüsü

Atakum Belediyesi, sel felaketi nedeniyle dokuz kişinin can verdiği, çok sayıda yapının zarar gördüğü Giresun’a yardım eli uzattı. Atakumlu yurttaşların katkılarıyla temin edilen 10 ton içme suyu Atakum Belediyesi ekiplerince Giresun’un selden zarar gören ilçesi Doğankent’e ulaştırıldı.

Sel felaketinin ardından Atakum-Giresun arası dayanışma köprüsü
REKLAM ALANI
28 Ağustos 2020 17:57

Giresun’da pazar günü meydana gelen ve dokuz kişinin can verdiği sel felaketinin ardından Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin çağrısı ile başlatılan Samsun – Giresun dayanışmasında ilk yardım konvoyu afet bölgesine ulaştı. Atakumlu yurttaşların destekleriyle temin edilen 10 ton içme suyu, Giresun’un Doğankent ilçesine ulaştırıldı. Atakum Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde sabah erken saatlerde 2 bin pet şişe suyun yüklendiği araçlar, Samsun’dan yola çıktı. Atakum Belediyesi’nin yardım konvoyu, gün içerisinde Giresun’un selden zarar gören ilçeleri arasında yer alan Doğankent’e ulaştı. 10 ton şişe su, içme suyuna ihtiyaç duyan ilçe sakinlerine dağıtılmak üzere Doğankent Belediyesi yetkililerine teslim edildi. Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Atakum Belediyesi ve Atakumlu yurttaşların gösterdiği dayanışma için teşekkür etti. Afetzede yurttaşlar Atakumlulara, “Doğakent’e yolladığınız su için teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, devletimiz her zaman var olsun. Doğankent’ten selamlar” mesajını iletti.

AFET BÖLGESİNDE YARALAR SARILIYOR
Giresun’da geçen hafta sonu etkili olan sağanak yağışın ardından sel felaketi yaşandı. Aniden yükselen suların araçları sürüklediği afet bölgesinde dokuz kişi yaşamını yitirdi. Bölgede kayıp yurttaşlar için arama ve kurtarma çalışmalarını sürdüren T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 172 afetzedeyi kurtardığını, diğer kayıplara yönelik arama faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı. AFAD; Giresun’a bağlı Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde 153 araç ile kurtarma çalışmalarına sürdürdüğünü duyurdu. Sel felaketi sonrası Giresun’un yaralarının sarılması için ülke genelinde başlatılan seferberliğe Atakum Belediyesi ve Atakumlu yurttaşlar da Samsun’dan destek verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.