Dolar 32,5056
Euro 34,5926
Altın 2.492,40
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

SAMSUN OMÜ’DEN ‘AFRİKA’ AÇILIMI!

Samsun’da, Uganda’nın en önemli tıp merkezinin başhekiminin ziyaret ettiği OMÜ, Afrika’nın bir çok ülkesinde üniversitelerle ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor

SAMSUN OMÜ’DEN ‘AFRİKA’ AÇILIMI!
REKLAM ALANI
17 Mart 2023 18:13 | Son Güncellenme: 17 Mart 2023 18:14

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamında Afrika’nın pek çok ülkesiyle temasa geçerken kıtanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerle kurduğu ilişkileri güçlendirip derinleştirme gayretinde. Söz konusu iş birliği ağı çerçevesinde Doğu Afrika ülkelerinden Uganda’nın önemli hastanelerinden Kibuli Muslim Hospital’ın Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar, OMÜ’yüziyaret ederek temaslarda bulundu.

UGANDALI BAŞHEKİM’DEN ZİYARET
Ugandalı konuk Dr. El-Gazaar, ziyaretinde ilk olarak Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Davut Güven’in rehberliğinde Tıp Fakültesi Hastanesi turuna çıktı. Hastanenin farklı birimlerinin mevcut durumuna tanık olan Dr. El-Gazaar, hâlihazırdaki işleyiş ve yürütülen operasyonlara dair Prof. Dr. Güven’den bilgi aldı.

TAKDİRE ŞAYAN UYGULAMALAR
Ziyarette Hastanenin yoğun bakım servisi kapasitesinin pek çok Afrika ülkesinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Dr. El-Gazaar, hastane hizmetleri, uygulamaları ve teknolojilerinin takdire şayan olduğunu söyledi. Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar, OMÜ Uluslararası Sağlık Turizmi Birimi Yöneticisi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun’u da ziyaret etti. Uganda ve Türkiye’deki sağlık sistemlerinin odak noktası olduğu görüşmede, Uganda’da tedavisi mümkün olmayan hastaların Üniversitede tedavi edilmesi, OMÜ mensubu doktorların Uganda’da çeşitli yardım görevlerine destek vermeleri hususundaki detaylar ele alındı.

REKTÖR ÜNAL İLE TOPLANTI
Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Direktörü Dr. Mahmoud El-Gazaar’ı, ziyaret vesilesiyle Konukevi’nde ağırladı. Yemekli toplantıda, OMÜ’nün Uganda’ya eğitim ve sağlık alanlarında sağlayabileceği katkılar, Kibuli Muslim Hospital bünyesinde kurulması planlanan Tıp Fakültesi’ne verilebilecek destekler ve imzalanması planlanan işbirliği anlaşmasının ana hatları görüşüldü.

‘DÜNYA GENELİNDE BİR ÜNİVERSİTE’
Daha sonra Dr. El-Gazaar, Öğr. Gör. Tolga Arslan’ın eşliğinde kampüsün tamamını gezerek incelemede bulundu. Kök Hücre Merkezi ve Diş Hekimliği Hastanesi ziyaretlerinden oldukça etkilendiğini belirten Dr. El-Gazaar, OMÜ kampüsü ve teknolojisinin dünya genelindeki üniversitelerin büyük bir çoğunluğundan çok daha ileri bir seviyede olduğunu belirtti. OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesini de gezen Dr. El-Gazaar, özellikle hemşirelik ve ebelik bölümlerinin öğrencilerinin kullandığı laboratuvarları çok etkileyici bulduğunu ifade etti.

TIP FAKÜLTESİ’NİN DENEYİMLERİ
Dr. El-Gazaar, Hastane gezisinin ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ile bir araya geldi.
Ziyarette Uganda’daki sağlık kuruluşları ve üniversiteler ile OMÜ arasında geliştirilecek eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerine yönelik işbirliklerinin detayları üzerinde durulurken, Dekan Prof. Dr. Çokluk, OMÜ’nün bilgi ve tecrübe aktarımına hazır olduğunu vurguladı. Buluşmada söz konusu işbirliklerinin hayata geçirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı ve bu minvaldeki adımlar planlandı. Dekan Çokluk, OMÜ’nün Ugandalı meslektaşlarına bilgi, tecrübe ve uzmanlık kazandıracak eğitimleri ücretsiz olarak vermeye hazır olduğunu söyleyerek OMÜ’nün Afrika’ya sağlayacağı katkıların en kısa sürede başlayacağına işaret etti.

Ziyaret dizisinin son durağında Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ile görüşen Dr. El-Gazaar, kurumlar arası olası iş birlikleri, öğrenci ve personel değişim olanakları hakkında istişarede bulundu.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.