Dolar 32,3736
Euro 34,7938
Altın 2.439,96
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

BAFRA’DA ‘İTİRAZ’ VAR!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde bazı partiler, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde ‘oy pusulasında usulsüzlük olduğu’ gerekçesiyle sonuçlara itiraz etti

BAFRA’DA ‘İTİRAZ’ VAR!
REKLAM ALANI
2 Nisan 2024 17:12

Samsun’da Bafra Adliyesi’ne gelen Memleket Partisi İl Başkanı Recep Kılıç, Demokratik Sol Parti (DSP) Bafra İlçe Başkanı Bünyamin Diksoy ve İYİ Partililer, oy pusulasında DSP yerine Bafra’da aday gösterilmeyen Memleket Partisi’nin ambleminin yer alması nedeniyle Bafra İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

İYİ Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamdi Yıldız basın açıklaması yaptı.

ADAYI OLMAYAN PARTİNİN
AMBLEMİ KULLANILMIŞ
Verdikleri itiraz dilekçesi sonrasında İYİ Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamdi Yıldız basın açıklaması yaptı. Yıldız yaptığı açıklamada, “31 Mart yerel seçimlerinde Bafra’da oy pusulalarında hata ve usulsüzlük tespit edilmiştir. Bunun üzerine Memleket Partisi İl Başkanımız Recep Kılıç, bugün saat 11.00’de önce kendi adlarına olan hatayı erken fark ettikleri için itirazlarını yapmışlardır. Şu anda biz de itiraza yetkili olan Demokratik Sol Parti Başkanımız Bünyamin Diksoy’la beraber İYİ Parti adına belediye başkan adayı olan Hamdi Yıldız ve biz de itiraz dilekçelerimizi verdik. Bundan sonraki kanuni süreci birlikte bekleyeceğiz. Bize göre seçimin iptal sebebidir. Ciddi hatalar oluşmuştur. Oy pusulasında Bafra’da aday göstermeyen Memleket Partisi’nin amblemi kullanılmış, amblemi kullanılması gereken Demokrat Sol Parti’nin güvercin amblemi yerine de Memleket Partisi’nin amblemi ve ismi kullanılmıştır” dedi.

8 BİN ‘OY’LUK KAYIP
Bafra’da 4 binin üzerindeki sandıkta 6 binin üzerinde boş oy çıktığını da belirten Yıldız, “Seçmen partisinin amblemini görememiştir. Bunun harici iptalle beraber 6 binin üzerinde oy oluşmuş, 2 bin insanımız da bu olumsuzluklardan dolayı büyük bir ihtimalle sandığa gelmemiştir” diye konuştu.

Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç.

ADALET YERİNİ BULACAKTIR
DSP Bafra İlçe Başkanı Bünyamin Diksoy ise, “Yanlışa yanlış demek bizim için her zaman önemlidir. İlkemizde bu vardır. Burada bilerek veya bilmeyerek yapılan yanlışlığa ve usulsüzlüğe biz de yanlış demek için Bafra’ya geldik. Yaklaşık 20 bin gibi bir seçmenimiz sandığa gitmemiştir, 6 bine yakın seçmen boş oy kullanmıştır. Burada bir yanlışlık var. Buna itiraz yetkimiz kullandık. Takdir yüce mahkemenin diyelim, adalet yerini bulacaktır. Hep birlikte bekleyip göreceğiz” dedi.

Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç da şu ifadelere yer verdi:

“Ben kendi sandığımda oy kullanırken Bafra’da Memleket Partisi’nin belediye başkanı adayı olmamasına rağmen oy pusulasında partimizin amblemi altında tanımadığımız bir ismin olduğunu tespit ettik. Daha sonra bu tespitlerimiz neticesinde adı geçen şahsın Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olduğu halde, DSP’nin oy pusulasında amblemi olmadığı ve bizim adayımız olmadığı halde oy pusulasında amblemimizin olduğunu gördük. Bu da 2972 sayılı Mali İdareler Kanunu’nun 298’nci Maddesi’nde net bir şekilde belirtildiği şekilde seçime girdiği halde, oy pusulasında amblemi bulunmayan partilerin veya seçime girmediği halde oy pusulasında amblemi bulunan partinin adaylarının oy pusulasında gösterilmesi açık ve net bir şekilde seçimin iptalini gerektiren bir hatadır. Bu yasa da çok açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.”

SEÇİMİ AK PARTİ ADAYI KAZANMIŞTI
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Bafra’da oyların 33 bin 163’ünü alan AK Parti Adayı Hamit Kılıç belediye başkanı seçilmişti. Kılıç’ın en yakın rakibi İYİ Partili Hamdi Yıldız 19 bin 617, Yeniden Refah Partisi adayı Şükrü Neiş ise 19 bin 504 oy almıştı.

Basın açıklamalarının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.