Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Samsun Şehitliği’nde DUYGULANDIRAN AN!

Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, şehitlikte evladını ziyarete gelen annenin elini öpüp kucaklayarak, makam aracıyla eve bıraktırdı

Samsun Şehitliği’nde DUYGULANDIRAN AN!
REKLAM ALANI
5 Kasım 2023 16:20

18 Nisan 1992 tarihinde terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Kars 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde görevli 4 astsubaydan birisi de Şehit Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı aradan geçen 31 yılın ardından Samsun Asri Mezarlık Şehitliği’ndeki oğlunun kabrini düzenli olarak ziyaret ederek dua ediyor.

ELİNİ ÖPTÜ, EVİNE BIRAKTIRDI
Anne Bedriye Hamlı, son şehitlik ziyaretinde Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ile karşılaştı. Ala, şehit annesinin elini öperek halini ve hatırını sordu, makam aracıyla evine bıraktırdı.

‘OĞLUN YERİNE SARILAYIM’
O anları anlatan şehit annesi Bedriye Hamlı, “Şehitlik ziyareti dönüşünde köşeye dönerken karşımızda siyah bir araba belirdi. Araba durdu ve içerisinden bir asker indi ve bana yaklaştı. Elimi öptü ve halimi hatırımı sordu. Kendisini tanımadım, sürekli nasıl olduğumu sordu. Bana ‘Oğlun yerine sarılayım’ dedi ve beni sıkı sıkı kucakladı. Yeniden elimi öptü, beni arabasına oturttu ve evime kadar göndertti. Ben bunun gibi komutan görmedim, Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

‘O AN OĞLUMLA KONUŞUYORUM ZANNETTİM’
Anne Bedriye Hamlı, “O an beni evime oğlum gönderiyor zannettim. Oğlumla konuşuyorum gibi geldi bana. Benimle ilgilenmesi çok mutlu etti, Allah da onu mutlu etsin” dedi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Anne işte, cumartesi yok, pazar yok, varsa yoksa şehit oğlu. Diğer oğlunu da almış gelmiş şehitliğe, elini öptük, duasını aldık. Evine araba ile bıraktırdım. Aldığım duanın haddi hesabı yok” ifadelerine yer verdi.

BAFRA’DA DA ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Öte yandan Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Bafra Şehitliği’ni de ziyaret etti. Alâ, şehitlikte mezarlara karanfil koydu. Emekli imam hatip Mehmet Zengin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve dua edilmesinin ardından program sona erdi.
Alâ, “Şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmek istedik. Şehitlerimizin kabrini gezerek, aileleri ile yakından tanışma fırsatı bulduk. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Alâ, daha sonra şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.