Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SAMSUN ‘SPOR’A DOYACAK!

Samsun’da ‘Amatör Spor Haftası’ açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Spor İl Müdürü Dereci, “İlimizde spor yapan insan sayısını artırmak en büyük hedefimiz” dedi

SAMSUN ‘SPOR’A DOYACAK!
REKLAM ALANI
5 Ekim 2022 14:59

Samsun Canik Atatürk Spor Salonu’nda ‘Amatör Spor Haftası’ açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda OMÜ Halk Oyunları Topluluğu tarafından gösteriler sunuldu.

TOPYEKÜN SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜ
Törende konuşan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Gençlik ve Spor bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası, 81 ilde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde de çeşitli spor aktiviteler ile kutlanmaktadır. Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerle, halkımızı düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirmek, spor merkezlerimizde spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak ve bunlara yönelik müsabakalar düzenleyerek, ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünü oluşturma amacı güdülmektedir. Hafta vesilesi ile yaptığımız etkinlikler ile çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olmalarını sağlama amacı güdülmektedir. Amatör Spor Haftası ile Samsun’da spor kültürünü yayarak her hanede, spor yapan kişi sayısını artırmak, hedeflerimiz arasındadır” dedi.

TÜM SAMSUNLULARA ‘SPOR’ ÇAĞRISI
“Gençlerimizi boş zamanlarında, spor sahalarının yanı sıra, gençlik merkezlerimizin gönüllü gençlik faaliyetlerine de bekliyor ve birlikte çalışmayı arzu ediyoruz” diyen Müüdür Feyzullan Dereci, “Bu vesileyle Samsun’da amatör olarak spor yapan bütün sporcularımızın, kulüplerimizin amatör spor haftasını kutluyor, 7’den 70’e bütün Samsunluları spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya ve eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


JUDODAN ARTİSTİK JİMNASTİKE
Düzenlenen açılış programında sırasıyla, judo, güreş, kick boks, tekvando, karate, artistik jimnastik, trambolin gibi farklı spor dallarında gösteriler gerçekleştirilirdi. Küçük yaşlardaki sporcuların renkli görüntüleri seyircilerden alkış aldı.

9 Ekim’e kadar sürecek Amatör Spor Haftası etkinliklerine yaklaşık 3-4 bin sporcunun katılması bekleniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.