Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN TAŞ OCAĞINDA GÖÇÜK

Samsun’da taş ocağında meydana gelen göçükte bir kişi hafriyat altında kaldı

SAMSUN TAŞ OCAĞINDA GÖÇÜK
REKLAM ALANI
16 Mart 2018 21:20

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Sarıışık Mahallesi Kulacadağ mevkisinde özel şirkete ait taş ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş makinesi tarafından kamyona hafriyat yüklendiği sırada göçük meydana geldi. Yukarıdan akıp gelen hafriyat, kamyonu ve iş makinesini altına aldı. İş makinesinin operatörü kazayı yara almadan atlatırken, kamyon sürücüsü Hüseyin Z. (60) ise göçük altında kaldı.
AFAD, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve taş ocağı çalışanlarının yardımıyla hafriyat altındaki cesede 4 saat sonra ulaşılabildi. AFAD ekipleri ve iş makineleri tarafından 3-4 metrelik bir hafriyat yığının altından çıkarılan Z.’nun cesedi otopsi için Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
“NE OLDUĞUNU ANLAMADIM, ŞOKA GİRDİM”
Kazayı yara almadan atlatan iş makinası operatörü Oğuzhan Şahin, “Ne olduğunu anlamadım. Ocak birden aşağı geldi. Aşağı atlamadım. İş makinesinin içinde bekledim. Ondan sonra indim ama hiçbir şey hatırlamıyorum. Şoka girdim. Kamyonun kapısının açık olduğunu gördüm. Şoföre bağırdım ama duyan olmadı. Şantiyeden arkadaşlara seslendim. Onlar geldi” dedi.
“BİR SAAT ÖNCE AYNI KAMYONDA BEN ÇALIŞIYORDUM”
Aynı kamyonu değişmeli kullanan Zoroğlu’nun mesai arkadaşı Cabbar Toplağlu, “Olaydan bir saat önce aynı kamyonda ben çalışıyordum. Değişmeli çalışıyorduk. Ben şantiyedeydim. Bir anda büyük bir gürültü oldu. Gelince vaziyeti gördük. Hüseyin’le meslektaştık” diye konuştu.
Olaydan hemen sonra kaza yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, kaza ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Hafriyatları elleriyle kazan iş arkadaşları Z.’na ulaşmak istedi. Z.’nun göçük altında kalması iş arkadaşlarını oldukça üzdü. Saatler süren acı bekleyiş hüzünle bitti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.