Dolar 32,5118
Euro 34,9465
Altın 2.435,40
BİST 9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Samsun Terme’de ‘TALAN’ iddiası ‘KEYFİ DEĞİL, ZARURİ..’

Samsun’un Terme İlçesi’ndeki ‘talan’ iddialarıyla ilgili Başkan Ali Kılıç, “Yapılan çalışma keyfi değil, izinle yapılan zaruri bir çalışmadı” dedi

Samsun Terme’de ‘TALAN’ iddiası  ‘KEYFİ DEĞİL, ZARURİ..’
REKLAM ALANI
30 Kasım 2020 15:36 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2020 15:44

Terme sahilinde DSİ izniyle yapılan kanal ve ırmak ağzı temizleme çalışmalarının “sahiller talan ediliyor” diye kamuoyunu lanse edilmesine Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’tan yanıt geldi.

DOĞA KATLİAMI DEĞİL, TEMİZLİK
Belediye Başkanı Ali Kılıç, bazı yerel basın organlarında ‘Saklı Tatil Köyü Talan Ediliyor’ başlığı ile servis edilen haberlerle ilgili olarak, “Kamuoyu yanlış yönlendirilerek, belediyenin izinle yapmış olduğu ırmak ve kanal ağzı temizleme çalışmaları, sanki bir doğa katliamı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çalışma tamamen ırmak ağızlarındaki birikintilerin temizlenmesine yönelik” açıklamasında bulundu.

‘KAMUOYU YANLIŞ YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR
Yayımlanan haberlerin maksatlı olarak çarpıtıldığını öne süren Başkan Kılıç, “Yağmur mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçemiz Çavuşoğlu Tesisleri çıkışında bulunan ırmak ve kanalların deniz ile buluştuğu noktada biriken birikinti kum, Devlet Su İşleri’den (DSİ) alınan izinle fen işlerimize ait iş makinaları ile kaldırılarak, ilçemizdeki çalışmalarda kullanılmak üzere şantiye alanımızda depolanmaktadır. Bu birikintilerin alınma amacı; yoğun bir yağış sonrası yaşanabilecek sel ve taşkınların önüne geçmektir” diye konuştu.

DSİ’DEN İZİN ALARAK YAPILIYOR
Irmak ağızlarında yapılan çalışmanın keyfi değil, zaruri bir çalışma olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, “Söz konusu haberin iç sayfalarında gerekli izinlerin alınarak, çalışma yapıldığının belirtilmesine rağmen başlıkta ‘TALAN’ iddialarının dile getirilmesi bu haberin ne kadar maksatlı olduğunun en büyük göstergesi. DSİ’den alınan izinle gerekli ‘teknik nezaretçi’ denetiminde yapılan birikinti temizleme çalışmasında doğaya ve çevreye zarar verecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerimizce azami özen gösterilmiştir. Kıyı çizgisi ve kıyı-kenar çizgisi içindeki malzemeye kesinlikle dokunulmamış, sadece ırmak ve kanalların denizle buluşma noktaları olan ırmak ağzı denilen bölgelerde birikinti ve temizleme çalışmaları yapılmıştır. Çekilen hava fotoğraflarında da çalışmanın tüm açıklığı ile görülmektedir. Yapılan çalışma keyfi değil, zaruri bir çalışmadır. Sanki belediye keyfi bir uygulama yapıyormuş gibi kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.