Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ACELE ETMEYİN

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, şu ana kadar alım yaptıkları fındıkta fiyat ortalamasının 27,5 lira seviyelerinde olduğunu belirterek, üreticilerin fındıklarını açıklanan taban fiyatın altında satmaması konusunda uyardı

ACELE ETMEYİN
REKLAM ALANI
10 Eylül 2021 15:43

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan fındık alım deposunu ziyaret ederek, görevliler ve çiftçilerle bir araya geldi. Burada, sürecin işleyişi hakkında bilgiler alan Güldal, üreticilere de hasatlarının hayırlı olmasını temenni etti.

Burada açıklamalarda bulunan Güldal, açıklanan alım fiyatlarının üreticiler tarafından tercih edildiğini, makul ve mantıklı bulunduğunu gördüklerini söyledi. Güldal, “İki günlük gözlemlerimde baktığım zaman üreticilerimiz gerçekten fındıklarına bakarak, ayıklayarak istediğimiz kriterlerde hazırlayarak, TMO’nun alım noktalarına getiriyorlar. Bugün itibariyle 32 alım noktası şu anda fındık bölgelerinde açık durumda, önümüzdeki haftalarda 16 alım noktası ile sayı artacak. İlerleyen günlerde de alım noktaları ihtiyacı yükselmiş olacak” dedi.

‘FİYATLAR ÜRETİCİNİN ELİNDE’
İlk etapta 2 bin 507 çiftçiye toplamda 75 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Güldal, fındık üreticilerinin, TMO’nun açıkladığı taban fiyatların altında mahsullerini satmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizim kriterlerimiz ve uyguladığımız değerler üreticinin lehine. Bir haftalık alım değerlerine bakıldığında ortalama fiyat 27,5 liranın altına düşmüyor. Randımanı yüksek olanlar da 30 liraları geçen değer bulabiliyor. Dolayısı ile bu kadar emek verdikleri fındıkları önce TMO’ya ve o fiyatları veren diğer alıcılara rahatlıkla satabilirler. Fiyatları düşürmemek üreticilerimizin de elinde” diye konuştu.

YÜKSEK RANDIMANA İYİ FİYAT
Ferda Çonkara isimli fındık üreticisi de getirdiği fındığı 29,15 liradan TMO’ya sattığını belirterek, “Randımanı da yüksek çıktı. Gayet güzel bir fındığa vermiş oldu. Dışarıda manavlar 24 lira gibi bir fiyattan alıyor. Üreticilerin buraya gelmeden manavlara gitmemesini tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.