Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

SAMSUN VALİLİĞİ’NDEN ‘SOKAK HAYVANLARI’ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KARAR!

Samsun Valiliği, sokak hayvanları hakkında tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı göndererek, Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanmasını istedi

SAMSUN VALİLİĞİ’NDEN  ‘SOKAK HAYVANLARI’ İÇİN  ÇOK ÖNEMLİ KARAR!
REKLAM ALANI
3 Ağustos 2023 16:25 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2023 16:27

Samsun’da sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın imzasıyla, ‘her canlı gibi sokak hayvanlarının da daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğu, bununla birlikte vatandaşların da sokak hayvanları konusunda kendisini güvende hissetmesi gerektiği’ gerçeğinden hareketle yayınlanan Valilik yazısı bugün (03.08.2023) tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına gönderildi.

SOKAK

SAHİPSİZ VE GÜÇTEN DÜŞMÜŞ HAYVANLAR
Hayvanları Koruma Kanunu’nun ‘Hayvanların Sahiplenilmesi, Bakımı ve Korunması’ başlıklı 6’ncı maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” ifadelerinin hatırlatıldığı ve Kanun’un tüm ilgili ve sorumlularca gereğince uygulanmasının vurgulandığı yazıda, bu konuda ivedilikle iş birliği ve koordinasyonun sağlanması talep edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.