Dolar 32,2588
Euro 34,7484
Altın 2.408,43
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Bakan Kılıç’dan: Olimpiyat uyarıları!

Bakan Kılıç, protokol üyeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında Samsun’un yarın açılış seromonisi yapılacak Olimpiyatlar’a hazır olduğunu söyledi

Bakan Kılıç’dan: Olimpiyat uyarıları!
REKLAM ALANI
17 Temmuz 2017 16:47
  1. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un yerel gazete ve televizyonlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.  Sheraton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Bakan Kılıç, “15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi sonrasında 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’a vermemek için uğraştılar. Olimpiyat Oyunları’nı Türkiye’den alıp başka bir ülkeye vermeyi başarmak üzereydiler, çok şükür öyle olmadı” dedi.

KORNAYA BASMA FRENE BAS

İşitme engelli olmanın zor bir durum olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Bu nedenle işitme engelli insanları anlamaya çalışmalıyız. Empati yaparsak bu durumu anlayabiliriz. Mesela biz trafikteki sürücülerimize ‘kornaya basma frene bas’ diyoruz. Daha sakin bir trafik içerisinde olalım diyoruz. Bu güzel bir slogan. Bu organizasyonun ne kadar büyük bir organizasyon olduğu son 5-6 gündür daha iyi anlaşılmaya başlandı. 97 ülke ilk kez organizasyona katılıyor. Sporcu sayısı 3 bin 100’ü geçiyor. Antrenmanlar devam ediyor. Türkiye olarak 294 sporcuyla mücadele edeceğiz. İnşallah bugüne kadar aldığımız en fazla madalyayı Samsun’da alacağız” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİNE ÇAĞRI: MÜSABAKALARA GİDİN

“Samsunlu hemşehrilerimizden isteğimiz müsabakalara gitmeleridir” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapalım. 37 farklı ülkeden organizasyonda bin 500 gönüllü hizmet verecek. Bunlardan 500’ü işitme engelli. Emniyet teşkilatımızın güvenlik çalışmaları üst seviyede. Şu anda elimizdeki verilere göre bugün itibariyle 2, 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı yüzde 91. Kafilelerin büyüklüklerinden dolayı komu bölgelerden kafileler ayarlama yapıyor.”

VALİ’DEN ULAŞIM UYARILARI

Olimpiyatların Samsun ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Osman Kaymak ise. “Ben Samsunlulardan bu organizasyona sahip çıksınlar, bu heyecanı yaşasınlar istiyorum. Aynı zamanda Samsunlu vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanması trafik problemlerinin de yaşanmasını engelleyecektir” diye konuştu.

TOPLUMA TAŞIMA ÜCRETSİZ

Olimpiyat sürecinde Samsun’da yoğun bir tesisleşmeye gidildiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bir yıl içerisinde çok büyük yatırımları gerçekleştirdik. Tesisler, yollar, tramvay çevre düzenlemesi, konaklama alanında birçok çalışma yaptık. Yarın açılış seremonisi için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptık. İnşallah 12 gün sonra bu işi başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

SAMSUN HER YÖNÜYLE HAZIR

Toplantıda ayrıca Bakan, Vali Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un, tesisler ve güvenlik açısından 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na artık hazır olduğunu vurguladı ve ve yarınki açılışa tüm Samsunluları davet etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.