Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Samsun Valisi Orhan Tavlı 10 KASIM MESAJI: ‘Saygı, rahmet ve şükranla…’

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Atatürk’ün kahraman bir asker, büyük bir devlet adamı olarak tarihe adını yazdırdığını belirtti

Samsun Valisi Orhan Tavlı  10 KASIM MESAJI:  ‘Saygı, rahmet ve şükranla…’
REKLAM ALANI
9 Kasım 2023 16:41

Samsun Valisi Orhan Tavlı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Tavlı, mesajında, istiklal mücadelesinin başkomutanı, Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yılında saygı, rahmet ve şükranla yad ettiklerini belirtti.

KAHRAMAN ASKER, BÜYÜK DEVLET ADAMI
Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını anımsatan Tavlı, “Kurtuluş Savaşı ile 29 Ekim 1923’te Ankara’da Cumhuriyet’i kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır.” ifadesini kullandı.

‘GENÇLERE VE ÇOCUKLARA ANLATACAĞIZ’
Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda milleti müşterek ideal etrafında birleştirmeyi başaran Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını geleceğin teminatı olarak gördükleri gençlere ve çocuklara en iyi şekilde anlatacaklarını aktaran Tavlı, “Onun, ‘En büyük eserim’ dediği ve 29 Ekim’de 100. yılını büyük iftiharla kutladığımız Cumhuriyet’imizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu.

HER BAKIMDAN MÜREFFEH TÜRKİYE…
Vali Tavlı, kahraman ecdadın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını aklımızdan bir an olsun çıkartmayacak, her bakımdan müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti hedefine ulaşmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.