Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Samsun Valisi’nden 30 Ağustos mesajı:

Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Samsun Valisi’nden 30 Ağustos mesajı:
REKLAM ALANI
29 Ağustos 2023 17:50

Samsun Valisi Orhan Tavlı, mesajında, tarihi zaferlerle dolu aziz milletin ve şanlı ordunun, bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Samsun Valisi

EN BÜYÜK KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN
1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde Samsun’dan yakılan istiklal meşalesinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında aziz milletin “Ya İstiklal Ya Ölüm” kararlılığı ve olağanüstü mücadelesiyle 30 Ağustos günü Dumlupınar’da zaferle taçlandığını ifade eden Tavlı, “Kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri olan bu zaferle, vatan toprağımız düşman işgalinden kurtarılmış; Türk milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanı sıra dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

ECDADIMIZIN KUTSAL EMANETİ
Vali Tavlı, Türk milletinin her karışı şehit kanlarıyla sulanan vatan üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstererek eşsiz mücadelesiyle diğer mazlum milletlerin de uyanışına vesile olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Milletimizin mukaddes değerler etrafında oluşturduğu kenetlenme ruhuyla geçmişte olduğu gibi bugün de karşılaşacağı her türlü saldırı ve felaketi, aynı azim, cesaret, birlik ve beraberlikle aşacağına yürekten inanıyorum. Ecdadımızın bizlere kutsal bir emanet olarak bıraktığı vatan ve bayrak sevgisini, gelecek nesillere aktarmakla sorumlu olduğumuzun bilinci ve kararlılığıyla asil milletimizle birlikte büyük hedeflere doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bugünlerde, tüm çalışmalarımız ve kazanımlarımızla Cumhuriyetimizi ikinci asrını yaşayacağı Yeni Türkiye Yüzyılı’na kavuşturmanın, buna şahitlik ve hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ
Tavlı, büyük ve güçlü Türkiye yolunda, maziden aldıkları güç ve azimle eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, teknoloji ve savunma sanayi gibi birçok alanda Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için üstün çaba sarf edeceklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu vesileyle, İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Samsunlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.