Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

SAMSUN VALİSİ’NDEN ‘BOĞULMA’ UYARISI!

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’dan boğulmalara karşı uyarı: Tek bir can kaybına dahi tahammülümüz yok

SAMSUN VALİSİ’NDEN ‘BOĞULMA’ UYARISI!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2023 18:59

Samsun’da son günlerde artan boğulma vakalarıyla ilgili açıklama yapan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bazen vatandaşlarımızın tedbirsiz davranmaları, bazen bir anlık dikkatsizlik bazen de ilimizde yoğun olarak görülen RİP (çeken akıntı) sebebiyle boğulma olayları meydana gelmekte ve hepimizi üzen can kayıpları yaşanmaktadır. Bizim böyle bir sebeple tek bir can kaybına dahi tahammülümüz yok” dedi.

TEK BİR CAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yaz döneminin başlamasıyla vatandaşlara tatillerini rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri ve yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi amacıyla Valiliğin koordinasyonunda ilgili kamu kurumları ve belediyelerin destekleriyle birtakım tedbirler alındığını belirten Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Can kayıplarının önüne geçme noktasında vatandaşlarımızın dikkatinin de büyük önem arz ediyor. Bazen vatandaşlarımızın tedbirsiz davranmaları, bazen bir anlık dikkatsizlik bazen de ilimizde yoğun olarak görülen RİP (çeken akıntı) sebebiyle boğulma olayları meydana gelmekte ve hepimizi üzen can kayıpları yaşanmaktadır. Bizim böyle bir sebeple tek bir can kaybına dahi tahammülümüz yok.

VALİ BOĞULMA

YASAK BÖLGELERDE DENİZE GİRMEYİN
Bu noktada vatandaşlarımızdan, özellikle çeken akıntı nedir ve bu durumlarda nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olmalarını, uyarı tabelalarına mutlak surette uymalarını ve sevdiklerini üzecek risklere asla girmemelerini özellikle istirham ediyorum. Bununla birlikte denize girilmesi uygun olmayan yasaklı/kontrolsüz bölgelerde ve hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda denize girilmemeye özen gösterilmesi gerekiyor. Yasak olmayan bölgelerde denize girilirken de meteorolojik uyarılar dikkate alınmalı ve görevlilerin uyarılarına mutlaka uyulmalı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.