Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘VERGİDE ADALET’ İSTİYOR!

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi’inin Vergi Haftası nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, “Adaletsiz vergi sistemine hayır” denildi

‘VERGİDE ADALET’  İSTİYOR!
REKLAM ALANI
24 Şubat 2021 18:51 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2021 21:13

BES Samsun Şubesi üyeleri, Vergi Haftası nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Bir grup sendika üyesinin katıldığı açıklamada, “Adaletsiz vergi sistemine hayır” denilerek ‘Vergide Adalet’ istendi.

PANDEMİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI GERÇEK
Samsun Vergi Dairesi önünde bir araya gelen BES üyeleri, Vergi Haftası nedeniyle basın açıklamasında bulundu. BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk tarafından okunan basın açıklamasında, kısaca şu görüşlere yer verildi:

“Yalnızca bir kişiden tüm dünyaya yayılan, Covid-19 virüsünün tüm insanlığı tehdit ettiği bu süreç, dünyanın ne kadar küçük olduğunu gözler önüne sererken, kapitalist sistemin makyajı da akmaya devam ediyor. Sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin piyasalaşmasının ortaya çıkardığı eşitsizlikler tüm çarpıklığı ile ortaya çıkarken, pandemiye karşı mücadelede belki de tek araç olan aşının, üretim ve dağıtım süreçleri ülkeler ve bölgeler arasındaki fırsat eşitsizliğini gün yüzüne çıkarıyor.

İŞSİZLİR, İCRALIK OLAN MİLYONLAR
Bu yıl vergi haftası bir yıldır devam eden pandemi sürecinde kutlanacak, yıllardır ödedikleri verginin karşılığını pandemi sürecinde dahi alamayan milyonlarca yurttaşımıza verginin, kalkınmanın temeli olduğundan, vergi bilincinden bahsedilecek. Bir defaya mahsus 1000 TL pandemi sosyal desteği alan milyonlarca aileye, kısmi çalışma ödeneğine mahkûm edilen milyonlarca işçiye, iş bulamadığı için KYK ve GSS borcunu ödeyemeyen milyonlarca gencimize, ödeyemediği borçları yüzünden icralık olan milyonlarca yurttaşımıza, işsizlere, iş bulmaktan umudunu kestiği için işsiz bile sayılmayan milyonlara, bir yıldır kepenk açamayan esnafa, ürünü tarlada kalan çiftçiye, emeklilikte yaşa takılanlara, aybaşını getiremeyene, kamu emekçilerine vergi bilinci anlatılacak.

MALİYE BAKANLIĞI YENİDEN YAPILANDIRILSIN
Toplanan vergilerin lükse, şatafata, faize, güvenlikçi politikalara, geçmediğimiz köprülere, kullanmadığımız yollara harcandığı, eğitime ve sağlığa bile cebimizden para harcadığımız ve neredeyse tüm kamusal hizmetlerin paralı hale geldiği bir süreçte verginin tanımı tartışmalı hale gelmiştir. Mmaliye emekçilerinin sorunlarına her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Yaşanan tüm yapısal değişimlerin Bakanlığı bir arpa boyu bile ilerletmediği ortadadır. Maliye Bakanlığını yap-boz tahtasına çeviren bu anlayışa biran önce son verilmeli, Bakanlık maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir anlayışla yeniden yapılandırılmalıdır. Maliye emekçilerinin ve maliye hizmetlerinin bütünleştirilmesine dönük adım atılmalıdır.

SAVAŞA, SERMAYEYE, RANTA VERGİ
Toplanan vergiler savaşa, sermayeye, ranta, güvenlikçi politikalara, lükse, şatafata değil halk için kullanılmalıdır. Sermayedarlara cenneti emekçilere cehennemi yaşatan vergi adaletsizliğine artık yeter diyor, vergide adalet istiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.