Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘SAMSUN YORGUN SAMSUN BİTAP!..’

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, AK Parti’nin aday değişimine atıfta bulanarak, “Değişen bir şey yok. Samsun 25 yıldır yorgun ve bitap düşürüldü” dedi

‘SAMSUN YORGUN SAMSUN BİTAP!..’
REKLAM ALANI
15 Ocak 2024 17:33 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2024 17:37

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Bizim Kanaldaa Youtube’da yayınlanan Anlat Şehrini programına konuk oldu. Yerel seçimlere yönelik soruları yanıtlayan Özdağ, AK Parti’nin aday değişimi ile ilgili soruya, “Gerçekten bir değişim var mı acaba? Yani 1999 yılından beri Samsun’da bir AKP zihniyeti açısından, AKP’nin yerel yönetim zihniyeti açısından bir değişim var mı? 1999’dan bu yana Yusuf Ziya Yılmaz, Mustafa Demir ve şimdi onun yerine aday olan Halit Doğan isimleri açısından bakıldığında bize göre hiçbir değişim yok. Önce bunun altını bir çizmek isterim” cevabını verdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ:

MUSTAFA DEMİR YIKIM DÖNEMİ
Samsun’un 25 yıldır yorgun ve bitap düşürüldüğünü ifade eden Özdağ, “Yusuf Ziya Yılmaz döneminde yapılması gerekenler yeteri kadar yapılmamıştır. Mustafa Demir dönemi tam bir yıkım dönemi olmuştur. Samsun milyonlarca metrekarelik inşaat ve şantiye alanına dönmüştür. Halit Doğan’a gelince siz değişim dediniz. Değişen bir şey yok. Halit Doğan, Çarşamba Ovasını, biyokütle adlı termik santraline imar yolsuzluğuyla, imar hukuksuzluğuyla devreden bir belediye başkanından bahsediyoruz. Eğer Samsun’un Önümüzdeki 5 yılın ne olacağını görmek istiyorsanız Çarşamba’yı gidin inceleyin, 5 yıldır yapılan belediyeciliğe bakın ve bizi neyin beklediğine karar verin” diye konuştu.

SANDIK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
Yerel seçimlerde görevlendirmek üzere sandık eğitimlerini süratle başlatacaklarını dile getiren Mehmet Özdağ, “Doğal olarak eğitim almamış hiçbir görevliyi sandık başında görevlendirmeyeceğiz” diye konuştu.

İLKADIM VE ATAKUM ADAYLARI
Şu ana kadar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cevat Öncü’nün zaten ilk açıklanan Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarından biri olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Özdağ, “Şu ana kadar 12 ilçemizin belediye başkanı adayı açıklandı. 21 Ocak pazar günü İlkadım ve Atakum ilçemiz için, o ilçelerde kayıtlı üyelerimizin önüne sandık koyacağız ve üyelerimize soracağız ‘Atakum’u ve İlkadım’ı kimin yönetmesini istersiniz’ diye. Bu Samsun’da çok alışılmış bir uygulama değil. Çünkü ilçelerdeki seçmen sayısına bakıldığında İlkadım ve Atakum’daki seçmen sayısı zaten Samsun genelindeki seçmen sayısının hemen hemen yüzde 35-40’ını oluşturuyor. Diğer taraftan da özellikle Tekeköy-Kavak-Havza için çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikli olarak biz tabii ki 17 ilçemizde ve büyükşehirimizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Sosyal Demokrat Belediyeciliğinin Samsun’u yönetmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ’
“25 yıldır Türkiye’yi yöneten, 1999’dan beri Samsun’u yöneten AKP-MHP bloğunun kaybedebileceği seçenekler üzerinde durmak istiyoruz” diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü Samsun artık yorgun bir şehir, Türkiye artık yorgun bir ülke. Matematiksel olarak şansınız var mı gibi bir sorunun cevabını verelim önce. Biz kazanacağımıza inanıyoruz. Çünkü her şeyden önce adayımız, Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Cevat Öncü, yaklaşık meslekteki kırk yılını inşaat mühendisi olarak Samsun’un birçok ilçesinde, merkezinde binin üzerinde konuta imzasını atan, bu binin üzerindeki konut için yüzlerce binlerce işçi çalıştıran, usta çalıştıran, Samsun piyasasındaki esnafların dışında hiçbir yerden ticaretini yapmayan, bu anlamda da bugüne kadar yaptığı hiçbir işte, mühendislik hesapları yönüyle, ticari ahlak yönüyle hiçbir eksiği kusuru olmayan ve piyasaya da bugün bir kuruş borcu olmayan, bir kuruş da alaca olmayan bir aday.

‘SAMSUN AŞIĞI BİR ADAYIMIZ VAR’
Burada aslında dar milliyetçilik yapmak istemem. Yani şovanizme kaçan söylemlerde bulunmak istemiyorum. Hani böyle yerli, milli gibi ifadeler yerel seçimlerdeki adaylarımız için, hiçbirisi için kullanmayı istemiyorum ama gene de altını çizelim. Cevat Öncü, Tekeköy Çırakman doğumlu. Üniversite dışındaki bütün hayatını bu kentte geçirmiş. Samsunluluğu önde olan, bir kere daha söylüyorum, kimin nerede doğduğuyla ilgilenmiyorum. Kökeninin nerede olduğu ile de ilgilenmiyorum ama bütün Samsun halkı bunu bilsin. Samsun’u gerçekten iliklerine kadar seven, hisseden hakikaten Samsun aşığı bir adayımız var.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.