Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’a 2 BİN YENİ KONUT!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini söyledi. Demir, Canik ve İlkadım’da 2 bin konut yapılacağını duyurdu

Samsun’a 2 BİN YENİ KONUT!
REKLAM ALANI
9 Kasım 2020 17:06

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı açılış toplantısı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. 52 maddenin görüşüldüğü mecliste bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun’da kentsel dönüşüm sorunu kalmayacak” dedi.

İLKADIM VE CANİK’TE YENİ KONUTLAR
Köyden kente göçlerle birlikte şehirlerin tamamına yakınının plansız yapılaşmaya maruz kaldığını ifade eden Başkan Mustafa Demir, aynı sorunun Samsun’da da yaşandığını dile getirdi. Özellikle Canik ve İlkadım ilçelerinde ruhsatsız ve plansız yapı stokunun çok fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Özellikle İlkadım bölgesindeki 11 mahallede kentsel dönüşüme tabi tutulacak çok büyük yapı dokumuz var. Konut stoğuna baktığımızda şehrimizde kentsel dönüşüme büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Canik, İlkadım ve sanayi alanlarındaki kentsel dönüşüm projelerini ihale ettik. Şuan Yeni Mahalle’de 700 konut, Kıranköy’de ise 1400 konutun ihalesi yapıldı, firmalarla sözleşmeler imzalandı. Yıl sonuna kadar inşasına başlanacak. Soğuksu Mahallesi’nde 2 bin konutluk proje, bakanlıkta onaylanmak üzere. Onayın ardından hemen proje hazırlıklarına başlanacak” diye konuştu.

2 BİN 500 KONUTLUK YENİ ALAN
Şehrin yüzde 70’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Bu nedenle ilave 2 bin 500 konutluk yeni rezerv alanı oluşturuyoruz. Bunu da inşa ettiğimizde hesaplarımıza göre kentsel dönüşümü büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde plan çalışmaları ay sonuna kadar bitecek. Gülsansanayisini de Toybelen’e taşıyarak kentsel dönüşümün startını vermiş olacağız. Bunların da biran önce tamamlanması için büyük çaba harcayacağız. Samsun’u yakın gelecekte yapılaşma ve planlama anlamında en iyi şehirlerden biri haline hızla getireceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.