Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’a 35,5 milyon TL’lik yatırım

Samsun’da Kasım ayında Ekonomi Bakanlığından teşvik belgesi alan yatırımcılar belli oldu

Samsun’a 35,5 milyon TL’lik yatırım
REKLAM ALANI
28 Aralık 2017 16:27

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansından (OKA) yapılan açıklamaya göre, Samsun’da faaliyet gösteren Anadolu’nun ilk ilaç fabrikası Adeka İlaç San ve Tic. A.Ş., 35,5 milyon TL tutarındaki kapasite artırımı yatırımı için yatırım teşvik belgesi aldı. Firma, yatırımını 3 yılda tamamlamayı hedefliyor. OECD’nin teknolojik yoğunluk tanımına göre yüksek teknolojili sektörde faaliyet gösterdiğinden dolayı şirketin bu yatırımı, Yatırım Teşvik Sistemi açısından “Öncelikli Yatırımlar” kategorisinde destekleniyor. Bu kategoride değerlendirilen yatırımlar, yatırımın nerede yapıldığına bakılmaksızın 5. Bölge desteklerinden faydalanıyor.
Samsun Yatırım Teşvik Sistemi’nde 3. Bölge’de yer almasına rağmen, söz konusu yatırım 5. Bölge desteklerinden faydalanacak. Buna göre KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği, sigorta primi işveren hissesi desteği (7 yıl), vergi indirimi (yüzde 80) ve yatırıma katkı oranı (yüzde 40) desteklerinden yararlanacak olan ilaç firması, teknoloji yoğun ve Endüstri 4.0 yaklaşımlı yeni yatırımı ile 15 kişiyi daha istihdam edecek.
Teşvik belgesinin alımı sürecine, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bünyesinde faaliyetlerini yürüten Samsun Yatırım Destek Ofisinin destek verdiği belirtildi. Yatırım teşvik sisteminde kalkınma ajansları, yerel birimler olarak görev yapıyor. Yerel birimler, yatırım teşvik belgesi süreçlerinde yatırımcıya teknik destek sağlıyor. Teşvik belgesi düzenlenebilmesi için Ekonomi Bakanlığına müracaat ediliyor. Ancak, genel ve bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında yer alan, sabit yatırım tutarı 10 milyon TL’yi aşmayan bir kısım yatırımlar için firmanın tercihine bağlı olarak yatırımın yapılacağı yerdeki yerel birimlere de müracaat edilebiliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.