Dolar 32,5560
Euro 34,8671
Altın 2.427,11
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

SAMSUN’A ‘BİLİM’ ÜSSÜ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı ve Karadeniz’de ilk olacak “Bilim Merkezi ve Planetaryum” inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı

SAMSUN’A ‘BİLİM’ ÜSSÜ!
REKLAM ALANI
12 Temmuz 2022 16:56

Samsun-Ordu Karayolu Gelemen mevkiinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliği ile kente kazandırılan Karadeniz Bölgesi’nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum projesinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. 12 bin metrekare büyüklüğündeki proje, toplamda 27.3 milyon TL’ye mal olacak. Çelik konstrüksiyon üzerinde son sistem teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en iyisi olacak planetaryumun yüzde 60’lık kısmı tamamlandı.

EĞİTİM ÇAĞINDAKİLERE BÜYÜK DESTEK
Bölgeyi her açıdan ihya edecek olan proje içerisinde bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençler için her ayrıntı özel olarak tasarlandı. Hizmete açıldığında 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı bilim merkezinde gençlerin kendilerini tanımaları, hayallerini gerçekleştirmeleri, tasarlamaları ve üretmeleri için her olanak sunulacak. Özellikle eğitim çağında olan çocuklara, eğitim hayatlarına büyük katkı sağlayacak. Yapı içerisinde aynı zamanda eğitim seminerleri verilebilecek toplantı salonu ile yurt içi ve yurt dışı sergilerin yapılacağı bir sergi alanı yer alacak.

TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ OLACAK
Çocuklara ve gençlere dönük hizmetlere aynı hız ve kararlılıkla devam ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Nesillere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerimizin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Karadeniz’de ilk olacak Bilim Merkezi ve Planetaryum da o çalışmalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Başta gençlerimize, çocuklarımıza ve Samsun’da yaşayan herkese farklı bir ufuk açacak, temel oluşturacak. İnşaat hızla ilerliyor. Yüzde 60’ı bitirildi. Bilim Merkezi ve Planetaryum son sistem ve Türkiye’dekilerin de en iyisi olacak” dedi.

BİLİMDE GELECEĞE YOLCULUK
Bilim merkezinin Samsun’da güzel bir ufuk açacağı ve geleceğe de katkı sağlayacağını belirten Başkan Demir, “Şehrimizi her alanda geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Artık ülkemiz teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten, tasarlayan ve bunu da sadece bilinen teknolojilerle değil yenilikçi yani bilim temelli teknolojilerle yapacak. Bunun içinde olmazsa olmaz en önemli varlığımız elimizdeki insanımız. Onların bu konuda daha da yetkinliklerinin artırılması bilim ve teknoloji tabanlı yetiştirilmesinde Bilim Merkezleri önem taşıyor. Bu amaçla bu proje şehrimizi bilim anlamında da geleceğe taşıyacak. Samsun her alanda olduğu gibi bilim ve teknolojide de kurulacak merkez ile örnek olacak. Bittiğinde Karadeniz’in ana arter yolunda yer alacak çok güzel bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız. Gençlerimizin kendilerini tanımaları, hayallerini gerçekleştirmeleri, tasarlamaları ve üretmeleri için her imkan olacak” diye konuştu.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.