Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

SAMSUN’A DEV YATIRIM!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Başkan Demir, eski tersane alanına inşa edilecek 2 bin 600 dönümlük yeni organize sanayi bölgesi’nin(OSB) tescilinin haftaya yapılacağını açıkladı

SAMSUN’A DEV YATIRIM!
REKLAM ALANI
16 Ekim 2021 10:27

Başkan Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili tescilin önümüzdeki hafta yapılacağını açıkladı. Demir, “Sanayi ve istihdam hayatına katkı sağlayacak aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin üretileceği bir OSB olacak. Şehrimiz Türkiye sıralamasında daha da üst sıralara gelecek” dedi.

FİRMALAR YATIRIM İÇİN SIRADA
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Kapanış Toplantısı dün gerçekleştirildi. 41 maddenin görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’den yeni OSB müjdesi geldi. Başkan Demir, Tekkeköy İlçesi’nde tersaneler bölgesi olarak bilinen 2 bin 600 dönümlük alanın Samsun’un yeni OSB’si olacağını belirterek, “Bunu sizlere müjde olarak ifade ediyorum. Yatırım bekleyen firmalarımız var. Plan yaparak tahsislere başlayacağız” diye konuştu.

İHRACAT DA İSTİHDAM DA ARTACAK
“Firmalarımızın da yatırımları bu sene içerisinde inşallah başlayacak” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizin sanayi ve istihdam hayatına katkı sağlayacak aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin üretileceği bir OSB olacak. İhracatımız her yıl artarak daha da üst sıralara gelecek. Bu OSB yatırımı inşallah şehrimizde bir itici güç olacak” dedi.

5 MİLYAR LİRADAN FAZLA YATIRIM!
Başkan Mustafa Demir, göreve geldiği 2019 yılında da yaptığı bir açıklamada, ‘yeni sana bölgesi’nden bahsetmiş ve, “Samsun’da bize ulaşan kesin talep 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım. Bu, karar verildikten sonra talep toplamaya çıkıldığında bunun 5 milyar TL’den çok fazla olduğunu gördük. 5 milyar TL sadece doğrudan yatırım yapılacak o alanda. Çalışacak olan işçi sayısı da planlamamıza göre 30 bin civarında. Bu konuda çok büyük bir mesafe kat ettik ve çalışmalara başladık. Samsun’a ekonomik alanda Cumhuriyet tarihinden bu tarafa oluşan kapasite kadar kapasite oluşturacağız” diye konuşmuştu.

SANAYİ BAKAN VARANK AÇIKLAMIŞTI:
‘SAMSUN’A HAYIRLI OLSUN…’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da 16 Temmuz 2021 tarihinde Havza İlçesi’nde yaptığı konuşmada, Samsun Tersane Sahası’nın yeni OSB olması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Varank, yıllardan beri yapılamayan ve atıl kalan tersane sahasının ise yeni organize sanayi bölgesi olacağını ifade ederek, şunları söylemişti:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, Karadeniz sanayisinin lokomotifi Samsun’un kapasitesini artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bir müjdeyi vermek istiyorum. Tersaneler bölgesinde yer alan 266 hektar büyüklüğündeki yeni OSB alanının yer seçimini 5 Temmuz itibarıyla kesinleştirdik. Kuruluş protokolünün valilik onayıyla gönderilmesinden sonra OSB tüzel kişiliğe kavuşmuş olacak. Sonrasında da hızlı bir şekilde etüt, plan ve proje çalışmalarını başlatacağız. Şehrimize yüksek teknolojili, katma değerli ve çevreci yeni yatırımlar, yeni başarılar kazandıracak yeni OSB’nin şimdiden Samsun’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.