Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

SAMSUN’A ‘LOJİSTİK’ DESTEK

Samsun’da TIR trafiğine çözüm ürettiklerini söyleyen Vali Dağlı, “Havza ilçemize büyük bir TIR garajı yapılması için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor” dedi

SAMSUN’A ‘LOJİSTİK’ DESTEK
REKLAM ALANI
26 Ocak 2023 21:37

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Limanı dışında oluşan TIR trafiğine çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek Havza’ya büyük bir garaj yapılacağını açıkladı.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinleri kapsamında Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü binasında program gerçekleştirildi. Program, Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünün faaliyetlerini anlatan bir sunumla başladı.

SAMSUN'A 'LOJİSTİK' DESTEK

‘KARŞIYA GEÇMEK DAHA KOLAY OLMALI’
Programda yaptığı konuşmada, Samsun’a yeni bir tır ve kamyon garajının kurulacağını ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Öncelikle Samsun Limanı başta olmak üzere bununla ilgili yaklaşık 2 aydır bir çalışmanın içerisindeyiz. Gümrük Müdürümüz ile yaptığımız toplantılarda buranın önümüzdeki süreçte çok daha fazla sirkülasyonunun artacağını ve yükseleceğini biz biliyoruz. Karadeniz’de nerelere ihracat yapıldığını hep birlikte gördük. Artık bundan sonra hemen karşıya geçmek çok daha kolay olmalı. Yani Gürcistan, Batum üzerinden ihracatımızı daha da minimize etme durumundayız” dedi.

SAMSUN'A 'LOJİSTİK' DESTEK

ASIL ÇÖZÜM TIR-KAMYON GARAJINDA
Deniz yolunun imkanlarının arttırılması gerektiğini söyleyen Vali Dağlı, “Bunun için de limanı biraz daha efektif kullanmamız lazım. Büyükşehir Belediyemizle ve ilgili kurumlarımızla birlikte limanın dışındaki kamyon TIR trafiğini düzeltmeye çalışıyoruz. Geçici de olsa bulunduğumuz bölgede bir TIR-kamyon garajı oluşturabilir miyiz diye çalışmalar yapıyoruz. Bunun çok fazla üzerinde duruyoruz. Samsun Lojistik Merkezi’ni TIR ve kamyon trafiğine açtık. Oraya kafeterya ve sosyal tesisler yapmak suretiyle en azından oralarda beklemelerini sağlamak istiyoruz. Tabii ki bunlar da yetmez çünkü bunlar geçici çözümler. Asıl çözümler çok daha büyük bir TIR-kamyon garajı ve lojistik merkezinin Havza ilçemize yapılmasıdır. Bununla ilgilide fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir. Dün bu konu hakkında Tarım ve Orman Bakanımıza arzlarımızı ilettik. Havza’da 1500 dönüm, en azından 1000 dönüm olacak şekilde bir lojistik merkezinin fizibilite hazırlıklarına başlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ihracat başarısıyla ön plana çıkan Samsun’daki şirketlere Vali Dağlı ve protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

SAMSUN'A 'LOJİSTİK' DESTEK
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.