Dolar 32,5463
Euro 34,8430
Altın 2.435,06
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!..’

Samsun’da Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, 1978 yılında Maraş Olayları’nda hayatlarını kaybeden 120 vatandaşı anan bir basın açıklamasında bulundu

‘UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
21 Aralık 2020 14:00

Samsun’da Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, 1978 yılında Kahramanmaraş‘ta meydana gelen ve Maraş Olayları olarak da bilinen, yaklaşık 120’den fazla Alevi yurttaşın öldürüldüğü katliamın yıl dönümünde bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Bu katliamı unutmadık, unutturmayacağız” denildi.

BARIŞ, EŞİTLİK, ADALET GELENE KADAR
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Atakum’da bulunan şubesi ve cemevi önünde bir araya gelen dernek üyeleri, Maraş Katliamı’nı andı. Konuyla ilgili hazırlanan bildiriyi okuyan Dernek Başkanı Cem Sultan Ermiş, “Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürleri, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Cem Sultan Ermiş, açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“1978 yılında Maraş’ta yaşanan ve 120’den fazla canımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce canımızın yaralandığı Maraş Katliamı’nın üzerinden 42 yıl geçti. Yaşanan bu katliam, basit bir ‘Alevi-Sünni’ düşmanlığı ile açıklanamayacak kadar alçakça yapıldı. Noktasına, virgülüne kadar kontrgerilla ve faşist çetelerce hesaplanmış, planlı ve örgütlü bir katliamdı. 7 gün süren katliamı önlemek amaçlı devlet hiçbir müdahalede bulunulmadı, katliama seyirci kaldı.

MAFYALAR VE ÇETELER TEHDİTLER SAVURUYOR
Peki, ne değişti o günden bugüne? Hakkını arayanlara ve adalet isteyenlere yönelik, yok etme ve öldürme arzusunun, insanlık dışı bir hırsla devam ettiği günleri yaşıyoruz. Maraş katliamının faillerinin cezalandırılmaması Çorum’u Sivas’ı, Gazi’yi, Roboski’yi, Suruç’u, Ankara Gar Katliamı’nı yaşattı. Bu katliamlar faili meçhul kaldığı sürece yeni katliamlar olmaya devam edecektir. Mafyalar ve faşist çeteler etrafa tehditler savururken, hiçbir soruşturma dahi açılmazken hakkını arayan emekçilerin yerlerde sürüklendiği sürece bu topraklara adalet gelmeyecektir.

İMAM MUSTAFA YILDIZ ZİHNİYETİ OLDUKÇA…
‘Oruç tutmak, namaz kılmakla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır’ diyen Maraş Bağlarbaşı camii imamı Mustafa Yıldız zihniyeti, hala aramızda gezdikçe bu topraklara huzur gelmeyecektir. Çocuklara oyuncak götüren gençleri katledenlere ‘öfkeli gençler’ dendiği sürece, bu ülkeye umut gelmeyecektir.
Laik, demokratik, özgür bir ülkede eşit haklarla, barış içinde, birlikte, bir arada yaşama inadından vazgeçmeyen bizler; demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu ülkede katliamlarla yüzleşmenin şart olduğuna inanıyoruz.

8 AYLIK BEBEĞİYLE KATLETTİLER!
Bizler Maraş’ta kocasına ‘Beni sen öldür, onların eline bırakma’ diyen Ümmühan Doğan’ı, parçalandıktan sonra kazana atılıp, yakılan 14 yaşındaki Ali Tıraş’ı, karnında 8 aylık bebeğiyle katledilen Esma Suna’yı, kendi düğün gününde katledilen Mehmet Ali’yi, Sivas’a türküleri ve semahlarından başka bir şey götürmedikleri halde yakılarak katledilen otuz üç canımızı, Ankara’da barış istedikleri için katledilen canları da, katledenleri de, bu katliamlara seyirci kalanları da unutmadık.

Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda var olacağız. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürleri, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş Katliamını unutmadık, unutturmayacağız!..”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.