Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’A MODEL FABRİKA!

Samsun Model Fabrika Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı OMÜ’de gerçekleştirildi. Rektör Ünal, “Samsun saniyisi son 3 yıldır yükselişte” dedi

SAMSUN’A MODEL FABRİKA!
REKLAM ALANI
14 Aralık 2023 19:56

Samsun’da üretim verimliliğini artırmak ve fabrikalardaki dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla kurulacak olan Samsun Model Fabrikası için ‘Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ev sahipliğinde yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi(nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR ÜNAL: SANAYİDE YÜKSELİŞ VAR
Tanıtım töreninin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kayseri’deki model sanayinin buraya mentörlük yapıyor olması bizim için oldukça kıymetli. Aynı zamanda Model Fabrika’nın Samsun’da da kurulması şehir için büyük bir katkı sağlayacaktır. Samsun’un sanayi alanında son 3 yıldır yükseliş yaşanıyor. Bu durum önümüzdeki süreçte ciddi bir istihdam oluşturacak.” ifadelerini kullandı.

İŞ KURACAK OLAN OMÜ’YE TERCİH ETSİN
Günümüzde diploma almanın oldukça yaygınlaştığını söyleyen Rektör Ünal, “Fabrikalar, istihdam edeceği kişilerden istediği yeterlilikleri bulamadığında farklı alanlara yöneliyor. Biz üniversite olarak meslek yüksekokullarımızdaki sloganımızı, ‘ya işini kuracaksın ya da iş bulacaksın’ olarak duyurduk. Hem çalıştığı yere hem de kişisel gelişimine katkı sağlayan nitelikli bireyler yetiştiriyoruz. Bu bağlamda ilk olarak ders içi uygulamalarımızı, ardından da stajı sağlam temellere oturttuk. Bizim sizlerden temennimiz, eğitim hayatınız boyunca ilgi alanlarınızı dikkate almanız ve onlara yönelmeniz. Gelecekte yapacağınız işi de hesaba katarak kendinizi kanıtlamalısınız. Bunun içinde sertifika çalışması yapmanız gerekiyor. Üniversitemiz şu anda iş kurma düzeyini lisans düzeyine indirmiş durumda. Bunun bir sonraki adımı ise iş kuracak bireylerin OMÜ’yü tercih etmesidir” dedi.

LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROJELERE DESTEK
OMÜ’lü öğrencilerin lisans düzeyindeki projelerini desteklediklerini de sözlerine ekleyen Rektör Ünal konuşmasını şöyle tamamladı:

“Üniversite olarak eğitim, AR-GE ve hizmet politikamızla bir revizyon gerçekleştirdik. Yeni dönem stratejik planımızda ise revizyon çalışmalarına yer verdik. Bunlardan ilki üniversitedeki AR-GE potansiyelinin hayata geçirilmesidir. İkincisi ise bunu yaparken öğrenci arkadaşlarımızın destek vermesi ve buradan faydalanmasıdır. Burada sizlerden talep üretmenizi ve eleştirmenizi bekliyoruz.”

GENEL MÜDÜR BAŞAR’DAN AÇIKLAMA
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ise verimlilik politikası için sahadaki en önemli uygulama aracının model fabrikalar olduğunu söyledi. Genel Müdür Başar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Model fabrikalar ile firmaların işletmeleri israfı önleme ve verimliliklerini maksimize etme anlamında onlara geleneksel bir ortamda birebir eğitimler veriliyor. Burada aldıkları eğitimi kendi fabrikalarında tatbik ediyorlar. İlk fabrikamızı 2018 yılında Ankara’da kurduk. Şu an 8 tane model fabrikamız bulunmaktadır. Eskişehir-Samsun son aşamada. Önümüzdeki iki yılda 4 tane daha kurmayı planlıyoruz. 2025 itibarı ile 14 fabrikamız olacak. Samsun model fabrikada makine ekipman alımları tamamlanmak üzere. Biz model fabrikalarını kurarken fabrikaya rehberlik etmesi amacıyla bir mentör atıyoruz. Kayseri model fabrikamız, Samsun model fabrikamıza mentörlük yapıyor. Bu açıdan Samsun’un oldukça şanslı olduğunu düşünüyorum. Kayseri fabrikamız iyi bir uygulama örneğidir.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.