Dolar 32,5217
Euro 34,9267
Altın 2.455,59
BİST 9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘SAMSUN’A ÖZEL TEDBİR’ çağrısı

Samsun Tabip Odası Baykanı Dr. Funda Furtun, “Samsun iliminde artış hızının önünü kesmek, özel tedbirler gerektiriyor” dedi

‘SAMSUN’A ÖZEL  TEDBİR’ çağrısı
REKLAM ALANI
9 Aralık 2020 18:41

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. N. Funda Furtun, il genelindeki vaka artışının devam ettiğini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bu duruma dikkat çektiğini belirterek, “Samsun ilinde artış hızı özel tedbirler gerektiriyor” dedi.

İLKADIM ŞEHİR MERKEZİ
Samsun’da kent merkezinde yoğunluğa dikkati çeken Funda Furtun, “Sosyal kısıtlamalar geldi ama özellikle vakaların en yoğun olduğu İlkadım şehir merkezindekiiş hareketliliği halen yoğun. Öyle ki ayaktan hastaları takip eden filyasyon ekiplerinin sayısının iki katına çıkarılmasına rağmen yeni vakalara ulaşmada gecikmeler yaşanıyor” diye konuştu.

YATAK SAYILARI YETMİYOR
Funda Furtun konuyla ilgili açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Hastane yatış endikasyonu olan orta ve ağır vakalar için ise yatak sayıları, servis sayıları arttırılmasına rağmen yetmiyor. Acillerde özellikle Eğitim Araştırma ve Gazi Devlet Hastanesi’nde yatış için yer bekleyen sedyede hastalar var. Bu dönem şehir dışı yoğun bakım sevkleri kapatıldı. Buna rağmen yoğun bakım yatağı için halen sıkıntı devam ediyor.

TABİP ODASI, KURUL’DA YOK
Samsun ilinde artış hızı özel tedbirler gerektiriyor. Ne yazık ki Hıfzıssıhha kurulları iç işleri bakanlığı genelgelerini onaylama dışında işlevsizleştirildi. Kentin kendi dinamikleri içinde çözüm üretmekten uzak. Her şey merkezden öngörülemez. Diğer taraftan pandemi kurulunda pandemi mücadelesinin odağında yer alan Samsun Tabip Odası yer alamıyor. Oysa bir çok kez yazılı olarak talebimizi ilettik. Ne yazık ki cevap alamadık. Buna rağmen yazılı ve görsel medyada Samsun için önerilerde bulunmaya devam ediyoruz.

Pandemi mücadelesinin başarısı için atılması gereken en doğru adımın akıllı organizasyon yapmak ve şeffaf yönetim anlayışı olduğunu düşünüyoruz. Çoğu kez açıklanan sayıların doğru olmadığını ifade ettik, fakat gerçek sayıları vermekten imtina ettik. Çünkü Samsun Tabip odası olarak arzumuz panik ortamı yaratmak değil. Biz bu ülkenin hekimleri olarak yurttaşlarımızın ve hemşehrilerimizin sağlığını korumayı temel ülkümüz olarak görüyoruz. Devlet kurumunun da bunu böyle anlamasını istiyoruz.

14 GÜNLÜK AZAMİ KISITLAMA
Son olarak Samsun için özel bir uygulama olarak hafta sonu kısıtlamasının yeterli olamayacağını görüyoruz. Bu sebeple minimum 14 gün boyunca mülki idare yetkisinde azami kısıtlama tavsiye ediyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.