Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

SAMSUN’A YENİ HASTANELER!

Samsun’un Kavak İlçesi’nde Devlet Hastanesi açılış için gün sayarken Yeni Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi’nde yer teslimi yapıldı

SAMSUN’A YENİ HASTANELER!
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2021 17:10 | Son Güncellenme: 23 Mayıs 2021 19:16

Sağlık Bakanlığının Samsun’daki sağlık yatırımları pandemi döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Geçen aylarda hizmete giren Salıpazarı ve Vezirköprü Devlet Hastaneleri ile Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden sonra şimdi de Kavak Devlet Hastanesi açılış için gün sayarken, Yeni Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi’nin de ihale kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

VALİ DAĞLI’DAN AÇIKLAMA
Yeni Kavak ve Alaçam-Yakakent Devlet Hastanelerinin inşa süreçleri ve ildeki sağlık yatırımlarının son durumu hakkında bilgi veren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımızın ilimizdeki yatırımları pandemi döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Samsun adına adeta bir sağlık yatırımı tamamlanırken, bir başka sağlık yatırımının temelinin atıldığı bir süreç yaşıyoruz. Sadece son bir yıl içinde ilçelerimizdeki sağlık hizmetinin sunumu için büyük önem arz eden 3 sağlık tesisimiz: Salıpazarı ve Vezirköprü Devlet Hastanelerimizle, Vezirköprü Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz tamamlanarak halkımızın hizmetine girdi. Samsun Şehir Hastanemizin inşa çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlamıştık. İlçelerimizde birçok aile sağlığı merkezimizin inşası da halen sürüyor. Şimdi de fiziki olarak yüzde 99 oranında tamamlanan 40 yataklı Yeni Kavak Devlet Hastanemizin açılışı için son hazırlıklarımızı başlattık. 19 Mayıs Devlet Hastanemizle birlikte bu iki hastanemizin Haziran ayında hizmete girmesini hedefliyoruz. 50 yataklı Alaçam – Yakakent Devlet Hastanemizin de yer teslimi Sağlık Bakanlığımız yetkilileri tarafından yüklenici firmaya yapıldı. Bu hastanemizin de ihale süresi olan 695 iş günü sonunda tamamlanması hedefliyoruz.”

KAVAK’DA YENİ HASTANE HEYECANI
Vali Zülkif Dağlı, sağlık yatırımlarına yönelik açıklamasında ayrıca şu bilgileri verdi:

“Bu çerçevede 15 milyon TL’lik yatırımla tamamlanan ve Haziran ayında hizmete girmesini planladığımız 40 yataklı Kavak Devlet Hastanemiz için gerekli tıbbi, idari ve teknik malzemelerin alım süreçlerini tamamladık. 8 bin 321 metrekare kapalı alanda hizmet verecek hastanemizde 14 poliklinik odası, 5 diş üniti, 8 yataklı diyaliz ünitesi, 3 salonlu ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve hastalarımıza kendi odalarından çıkmadan doğum yapma imkânı veren 3 adet SDL odası yer alacak. Görüntüleme hizmetlerinin daha hızlı ve etkin kullanılması için dijital röntgen uygulaması ve engelli hastalarımıza özel düzenlenmiş ayrı bir diş bölümü, 70 kişilik konferans salonu ve 100 araçlık bir otopark alanı da bulunacak hastanemizde ayrıca, tesisimizin kara yolunun hemen kenarında bulunması dikkate alınarak, hastaların kolay transferi için bir helikopter pisti de hizmet verecek. Tüm bu özellikleri dikkate alındığında yeni hastanemizin, Kavak ilçemizin sağlık ihtiyacını rahatlıkla uzun yıllar karşılayacak nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Yeni hastanelerimizin ve tüm sağlık yatırımlarımızın Samsunlulara hayırlı olmasını diliyorum.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.