Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘SAMSUN’A YENİ OSB’LER..’

Samsun’un 2022 yılında 1 milyar 317 milyon 598 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıklayan Vali Dağlı, “Şehrimize yeni OSB’le kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi

‘SAMSUN’A YENİ OSB’LER..’
REKLAM ALANI
3 Şubat 2023 13:45

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’daki organize sanayi bölgelerinin(OSB) işletilmesi aşamalarında, mevzuat açısından yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler, genel kurul aşamaları, parsel tahsisi, ruhsatlandırma, kredilendirme ve mali işler, imar planları, harita ve parselasyon planları, kamulaştırma konularını içeren ‘Organize Sanayi Bölgeleri İş ve İşlemleri Eğitimi’ programına katıldı.

9 OSB’DE YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM
Samsun’un 9 OSB’si, sanayi siteleri, serbest bölgesi, lojistik merkezi, teknopark ve AR-GE merkezleri, büyük firmaları, gelişmiş altyapısı, yatırım alanları ve kalifiye işgücü potansiyeliyle bölgenin en önemli yatırım merkezi olduğunu belirten Vali Dağlı, “İlimiz 2022 yılında 1 milyar 317 milyon 598 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bunda şüphesiz bölge ve ülke ekonomimize önemli katkılar sağlayan OSB’lerimizde birçok sektörde durmaksızın devam eden yerli ve millî üretimin önemli bir katkısı bulunmaktadır” diye konuştu.

YENİ OSB’LER KAZANDIRILACAK
Samsun’da mevcut organize sanayi bölgelerinin bir kısmının tamamen dolduğunu, bir kısmının da yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını söyleyen Vali Dağlı, “OSB’lere olan yoğun talebe cevap verebilmek adına şehrimize yeni OSB’ler kazandırmak ve mevcut OSB’lerin alanlarını genişletmek için çalışmalara kesintisiz devam ediyoruz. Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda ilimizin dört bir yanında bulunan tüm OSB’lerimizde altyapı ve üstyapı çalışmaları da dahil olmak üzere yoğun bir çalışma sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM
Samsun’a yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirten Dağlı, organize sanayi bölgeleri iş ve işlemleri eğitiminin de hem bu anlamda hem de OSB iş ve işlemlerinin daha verimli ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi anlamında önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade ederek eğitimin hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.