Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun’da 160 km uzaklıkta PKK’ya darbe

Karadeniz’de gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK’ya ağır darbe vuruldu.

Samsun’da 160 km uzaklıkta PKK’ya darbe
REKLAM ALANI
20 Şubat 2019 19:00

PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Örgütün kış üslenmesine karşı yapılan çalışmalarda ağır darbe vuruldu.

1998 yılında Tunceli’den Karadeniz’e geçen 22 kişilik terörist grup 4’er 2’şer gruplar halinde Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Tokat, Sivas ve Giresun kırsalına dağıldı. Karadeniz’de sık ormanlarda saklanan teröristler ilk olarak Giresun’un Kümbet yaylası kırsalında yapılan telsiz görüşmesiyle tespit edildi.

Karadeniz bölgesinde teslim olan teröristin yazdığı günlükten yolara çıkılarak teröristler kıskaç altına alındı.

Tunceli’de eğitim alan ve Erzincan’dan Giresun kırsalına yürüdüğü öğrenilen teröristin yakalanmasının ardından günlükten önemli bilgiler alındı. Günlükte takviye istedikleri ve gönderilen teröristlerle buluşamadıklarını yazdığı ortaya çıktı.

Giresun’da eylem yaptıktan sonra Ordu kırsalına kaçan 7 teröristten birisi 20 Ağustos 2016’de Gölköy, 6’sı ise 30 Eylül 2016’da Mesudiye kırsalında düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin üzerinden geçirilen fotoğraflarla 22 kişilik sözde Karadeniz açılım grubu ifşa oldu. Buradan yola çıkılarak Ordu ve Giresun kırsalında 10’a yakın PKK sığınağı imha edildi. Giresun’un Güce ilçesinde eylem gerçekleştirdiği öğrenilen teröristler yiyecek bulamayınca teslim olmak zorunda kaldı.

Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Özel Operasyon (JÖPER), Polis Özel Harekât (PÖH) ekiplerinin operasyonları nedeniyle panik içinde olan terörist grup insansız hava araçları (İHA) nedeniyle de iyice sıkıştı. Açlık ve hastalıklarla karşı karşıya kalan teröristlerin ölümü beklediklerini yazdı.

Ordu, Giresun, Gümüşhane, Giresun, Tokat ve Sivas kırsalında insansız hava aracı (İHA) destekli operasyonlar devam ediyor. 22 kişilik terörist gruptan 15’i operasyonlarda etkisiz hale getirilirken, 3’ü teslim oldu, 4’ü ise yaralı ve sağ ele geçirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.