Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

SAMSUN’DA 2 KİŞİDİN 1’İ İCRALIK!

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, ekonomik krizden kaynaklı icra dosyalarındaki artışa dikkati çekti

SAMSUN’DA   2 KİŞİDİN 1’İ  İCRALIK!
REKLAM ALANI
30 Mart 2022 21:39

BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, ”
Ekonomik kriz nedeniyle icra dairelerindeki dosyalar artış göstermeye devam ediyor. Derdest bulunan dosya sayısı son bir yılda 1 milyon 328 bin artarak, 25 Mart 2022 itibariyle 23 milyon 590 bine çıktı” dedi.

Yılmaz Tuluk, yönetim kurulu üyeleriyle sendika merkezinde yaptığı açıklamada, “Halkımızın bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye (tahsili gecikmiş borçlar da dâhil) toplam borcu 1 trilyon 109 milyar lira düzeyinde seyrediyor.
İcra dairelerinde çalışan emekçi sayısı artmadığı gibi, özlük hakları her gün kaybolmuş, özellikle pandemi döneminde fedakârca evlere ve işyerlerine icraya gitmişlerdir” diye konuştu.

İCRA DAİRESİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARI
“İcra katipleri kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışırken, aldıkları maaşlar eşit işe eşit ücret değildir” diyen Tuluk, şöyle devam etti:

“İcra yollukları, çalışma koşulları, yemek ve yol sorunları çözülmemiştir.
Daha önceden 8 adet icra müdürlüğü olan ilimizde, bütün icra müdürlükleri 9 icra müdürlüklerinde birleşerek, pilot bölge olduktan sonra icra müdürlüklerinin adı Samsun İcra Daireleri Müdürlüğü olmuştur. Makyaj ve güzel sözlerle ne yazık ki, icra dosyalarında azalma olmadığı gibi, seçimlerde mevcut hükümete 3 kişiden 2 kişi oy vermiş, bugün itibariyle İlkadım, Canik, Tekkeköy, Atakum, Samsun icra dairelerine bağlı olan merkez ilçelerimizdir.

SAMSUN’DA 2 KİŞİDENR 1’İ İCRALIK
İlimizde her 2 kişiden 1’i icralıktır.
28 Mart 2022 tarihinde ilimizde mevcut icra dosya sayısı 390 bin 753,
2021 yılında açılan icra dosya sayısı 76 bin 382,
2022 Ocak’tan 28 Mart’ta kadar açılana icra dosya sayısı 25 bin 309’dur.
Küçük bir azınlık şatafat ve lüks içinde yaşarken, ülkemizde memurlar, işçiler, köylüler, esnaf, ekonomik zorluklarla boğuşmaktadır ve yaşanılan ekonomik kriz, halkımızı icra dairelerine mahkûm etmektedir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.