Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Samsun’da AK Parti-CHP polemiği: Sert yanıt!

CHP İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel’in Samsun için açıkladığı istihdam rakamlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Akcagöz, “Bu rakamlar gerçek değil” dedi

Samsun’da AK Parti-CHP polemiği: Sert yanıt!
REKLAM ALANI
20 Aralık 2017 20:36

13 bin 500 kişinin istihdam edildiğinin söylendiğini ancak bunların reel rakamlar olmadığını dile getiren Tufan Akcagöz, “Sayın il başkanı Samsun’da 13 bin 500 kişinin TOBB bünyesinde istihdam edildiğini ifade ediyor. İş-Kur destekli işçiler üzerinden istihdam rakamları açıklamak ne kolay. Biliniyor ki bu açıklanan rakamın büyük bölümü, İş-Kur’un prim desteğiyle işe alınan insanları kapsıyor ve bunların 9 aylığına istihdam edildiğini biliyoruz. Yani bunlar gerçek rakamlar değil. Bunların çoğu geçici istihdam” diye konuştu.

Muharrem Göksel’i yanıltıyorlar

Tufan Akcagöz, Muharrem Göksel’in açıklamalarıyla ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Hangi fabrikayı açtınız, kaç kişi işi yokken iş sahibi oldu diye soruyoruz, (Okçuluk Federasyonu Samsun’da müsabaka yapıyor) diye cevap veriyorlar. Sayın başkana bu rakamları kim veriyorsa, onu yanıltıyor. Keşke Samsun büyüse, keşke Türkiye ekonomisi büyüse. Merkez Bankası’nın yıl sonu faiz tahmini dahi yapamadığı bir süreçte ekonominin yüzde 11 büyüdüğüne inanmak, nasıl bir iyimserliktir anlamak mümkün değil. Ekonomide dünya birinciliğimize gelince, Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasına inanmak için sanırım AKP’de siyaset yapıyor olmak gerekir.”

‘BİZ, SAMSUN’A AİTİZ’

Samsun’un bir ‘olimpiyat kenti’ olmasından kendilerinin de mutlu olacaklarını ifade eden Tufan Akcagöz, şöyle devam etti: “Samsun için kim taş üstüne taş koyuyorsa, ona minnettar oluruz. Samsun için kötü bir şeyi isteyecek, dileyecek halimiz yok. Burası bizim de kentimiz. Biz, Samsun’a aitiz. Ancak yanlış bir şey gördüğümüzde eleştirmek zorundayız. Bu da Samsun’un daha iyi olması içindir. Samsun’da golf sahası açılmasın, okçuluk turnuvası yapılmasın diyecek halimiz yok. Bunlar güzel şeyler. Yaz Olimpiyatları da Samsun’un renklenmesini sağladı.

İnsanlar intihar ediyor

Anlamak istemedikleri şudur. Bunlar yapılsın ama Samsun farklı alanlarda da öne çıkan, ekonomik anlamda da fark yaratan bir kent olabilsin. Samsun’da işsiz olduğu için intihar eden gençler var. Hem ekonomi büyüyor, hem de işsiz olduğu için intihar ediyor öyle mi? Bunun ikisi bir arada olabilir mi? Ekonominin büyümesinin, refah seviyesini de beraberinde getireceği açık ama ortada gözle görünür bir refah yok. Keşke olsa. Refah, iktidara yakın iş adamlarının ekonomilerinde var. Refah, hem siyaset hem ticaret yapan AKP’li milletvekillerinin ekonomilerinde var.” Tufan Akcagöz son olarak, “Samsun’u gezmediğimizi söyleyen AKP İl Başkanı’na bir teklifim var. Gelsin, vatandaşı beraber gezelim. Bakalım Samsun halkı ne söylüyor, ne anlatıyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.