Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Samsun’da balık mezatı HAMSİ KAPIŞ KAPIŞ

Samsun’da balık halinde gece 03.00’te yapılan mezatta kasalar dolusu hamsi kapış kapış satıldı

Samsun’da balık mezatı  HAMSİ KAPIŞ KAPIŞ
REKLAM ALANI
11 Ekim 2023 15:11

Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’nde gece yarısı başlayan balık mezadı, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Mezatta yüzlerce kasa hamsi, tüketiciye sunulmak üzere balıkçılar tarafından satın alındı. Genellikle çevre iller olmak üzere birçok yerden Samsun’a gelen balık satıcıları, yaklaşık 15 ile 17 kilo gelen hamsinin kasası 300 ile 500 TL arasında satın aldı.

‘VATANDAŞ HAMSİYE DOYACAK’
Satıcı Osman Kutu, “Şu anda yerli hamsimiz çıktı. Havalar biraz soğumaya başlayınca yerli hamsiler çıkmaya başladı. Hamsi fiyatları da burada kasa olarak 400 ile 500 TL civarında. Şu anda en çık hamsi var. İstavrit, mezgit, lüfer de var ama en çok hamsi satılıyor. Buraya çevre illerden arkadaşlar balıklarını alıp gidiyorlar. Ordu, Trabzon, Rize, Giresun gibi şehirlerden geliyorlar. İnşallah vatandaş bu sene bolca hamsi yiyecek. Bizim de tek ümidimiz hamsi. Şu anda iyi durumdayız” dedi.

YERLİ HAMSİ
Mezada gelen Hacı Yaşar, “Mezatta en çok hamsi ile mezgit satılıyor. Bayağı lüfer balığı da çıkıyor. Yerli hamsiler bugün ilk defa başladı. Daha önceleri Marmara hamsisi geliyordu. Bugün itibarıyla yerli hamsi başladı. Hamsi biraz ince ama o durumda düzelecek. Havalar biraz daha esince düzelecek. Vatandaşlar hamsiyi bol yiyecek” diye konuştu.

FİYATLAR MEMNUN ETTİ
Mezada gelen Mutlu Şen, “Bu sene hamsi ve mezgit bol. Bir kasanın içinde en az 15 ile 20 kilo var. Kilosu 400 TL civarında. Bu sene her kesimden vatandaş hamsiyi yiyecek. Tezgahlar kilosu 50 TL. Buraya Türkiye’nin her yerinden alıcı geliyor” şeklinde konuştu.
Diğer satışa sunulan balık fiyatları ise şu şekilde:
1 çift palamut 200 TL, lüfer 80 ile 200 TL, bir kasası 15 kilo gelen istavrit 250-300 TL arasında, kefal kilosu 35 TL, kalkan kilosu 350-600 TL, barbun kasası 600-2 bin TL, bir kasası 16 kilo gelen mezgit 500-1000 TL arasında.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.