Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsun’da Bilal Erdoğan rüzgarı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve TÜGVA ile Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan, bir dizi programa katılmak için bugün Samsun’a geldi

Samsun’da Bilal Erdoğan rüzgarı!
REKLAM ALANI
24 Mart 2017 20:54

Bir dizi programa katılmak için Samsun’a gelen Bilal Erdoğan, ilk olarak Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı ve Hasan Basri Kurt, Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda partilinin katıldığı kahvaltıda konuşan Bilal Erdoğan, yeni anayasa paketiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.


‘STK’LAR BİRBİRİNE DESTEK OLSUN’

STK’ların birbirlerine karşı destek vermeleri gerektiğini söyleyen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve  Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan, “Samsun’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Bir çok vakfımıza, sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Önem verdiğim konulardan birtanesi bütün STK temsilcilerinin biraraya gelerek istişare etmesi, ümmet bilinci dediğimiz kavramı ortaya çıkartmasıdır. STK’lar benzer sahalarda yapılan etkinliklerde birbilerine destek olmalı, istişareler etmeli, logolarını dahi yan yana koymalarını istiyoruz. Örneğin eğitim alanındaki faaliyetlerde bir STK’ımızın salonu var başka STK’mız salon arıyor. O STK’mıza destek vermeliyiz. İstanbul’da bu bilinç başladı, Samsun’da da inşallah başlar bunu temenni ediyoruz” dedi.

‘KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA ZAYIF KALDIK’

Ecdadın vakıf anlayışında sokak hayvanlarından uçan güvercinlere kadar vakıfların bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Bizim de vakıflarımızı sivil toplum faaliyetlerimizi daha sürdürebilir kılacak şekilde vakıflarımızı desteklememiz lazım. Bütün sahalarda faaliyetlerimizin olması lazım. Mesela sağlığın çeşitli alanları var. Çeşitli hastalıklarla ilgili vakıflar dernekler var. Bizim camiamızda bu şekilde bir vakıf ve derneklerin olmadığını görüyoruz. Bizim müşkülü olanı bulacak faaliyetler içerisinde olmamız lazım. Sadece eğitim alanında faaliyetimimizin olmaması lazım. Örneğin kültür ve sanat alanında zayıf olduğumuzu tespit etmek lazım. Kültür ve sanat alanında da sivil toplumumuzun aktif olması lazım. Çevre alanında aktif olmamız lazım. Müslümanlar olarak bu kadar sağlam inançlarımız var iken başka sivil toplumlara bırakmamız doğru bir yaklaşım değil. Denizin temizliğinden tutun yeşil alanların bakımına kadar aktif olarak rol almamız lazım. Bugün de Terme İlçesi’nde fidan dikme etkinliğimizle bu yeşil alanların oluşması adına katkı vereceğiz” diye konuştu.

‘YASAMA VE YÜRÜTME BELİRGİNLEŞECEK’

Referandum sürecine ve yeni anayasa paketine de değinen Erdoğan, şunları söyledi: “İnşallah yeni dönem de güçlü bir evet çıkmasıyla birlikte, yeni bir sistem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğu zaman, yasama ile yürütme arasındaki çizgi belirginleşmiş olacak. Yasama ile yürütmeyi ayrı sandıklarda oyun kullanılır hale getirmekle gerçek anlamda birbirini denetleme imkanı vermiş oluyoruz. Yasama faaliyeti artık hükümet veya bakanlık tarafından meclise gelmeyecek, yasama faaliyetini meclis yapmış olacak. Bizim STK’lar nerede devreye giriyor? Meclis gerçekten yasama faaliyeti yapacağı için artık bürokratlarla ilgili yapmayacak. Çevre ile ilgili çevre STK’larına, kültürle ilgili kültür STK’larına, eğitimle ilgili eğitimle ilgili STK’larına yasama organı başvurmak zorunda kalacaklar. Bizim bu konulardaki uzmanlıklardan, birikimlerimizden faydalanmak zorunda olacaklar. İnşaallah Türkiye’de yeni dönemde sivil toplumun kendi sahalarında yön verebilecek konuma erişmiş olacak.”

‘DARBELER BİTMİŞ DİYEMEYİZ’

16 Nisan’ın toplumun daha sivilleşmesi, halkın iradesinin ülke yönetimine katılması adına dönüm noktası olacağını söyleyen Erdoğan, “Bir çok karanlık senaryolar üretilmeye çalışıyor. Türkiye’de darbeler dönemi bitmiştir diye kendimizi kandırmayalım. 1999’da İstanbul’da büyük deprem oldu bundan sonra olmayacak diyebilir misiniz? Türkiye darbeleri de malesef böyle. Bu işin Osmanlı dönemine uzanan geçmişi var. Biz bunlarla hesaplaşmış değiliz. Ne 1960, ne 1980 ne 28 Şubat’a ne de 15 Temmuz’da daha hesaplaşmadık. İnsanlığa bunla ilgili ceza bile ödemiş değiller. Bilakis mahkemelerde terbiyesizce rahat tavırlar, yalanın dolanı bin para bunları izliyoruz malesef. Dolayısıyla Türkiye’de darbeler dönemi bitmiş demek öyle kolay değil. Bu konuda duyarlı olacağız. Depreme karşı nasıl hazırlıklı olmamız gerekiyorsa darbelere konusunda da hazırlıklı ve duyarlı olmamız lazım” dedi.

BAKAN KILIÇ, GREENPEACE YÜKLENDİ!

Türkiye’nin yapmak istediği nükleer santrallere ilişkin dünyadan gelen tepkileri eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bazıları diyor ki çevreciyiz. Bu çevreciyiz diyenler dünyadaki lobilerin buradaki uzantıları. Greenpeace çıkıyor diyor ki, ‘Nükleer santral kötüdür yapmayın’. Diyorlar ki, ‘Sanayi devrimini onlar tamamladı, gerekeni yaptı. Şimdi yeşil şehre dönüyoruz’ Biz zaten güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, yeniden kullanılabilir enerji anlamında zaten bunları yapıyoruz. Devletimizin, milletimizin gelişimi için ihtiyacı olan çalışmaları yapmaktan geri durmayacağız. Bugüne kadar insanlığın ortaya koymuş olduğu, bilimsel birikimi ortaya koyarak en iyisini yapacağız” diye konuştu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.