Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN’DA ‘DENETİM’ SEFERBERLİĞİ!

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, yılbaşından bu güne kadar uygunsuzluk tespit edilen 87 işletmeye 1 milyon 320 bin TL idari para cezası yaptırımı uyguladıklarını açıkladı

SAMSUN’DA   ‘DENETİM’   SEFERBERLİĞİ!
REKLAM ALANI
1 Kasım 2021 19:10

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla 25- 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen gıda denetim seferberliği tamamlandı. Uygulama süresince, ülke genelinde tüm il ve ilçe müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlisi personelleri yine ülke genelindeki gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmeleri yoğun bir şekilde denetledi.

175 GIDA DENETÇİSİ İLE DENETİMLER
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Çiftçilerimizin tarımsal üretimi ve emeğinin sonucu olan gıdanın, tarladan sofralara gelinceye kadarki zincirinin bütün aşamalarında denetimlerimiz bildiğimiz üzere zaten yıl boyu aralıksız devam etmektedir. Bu bağlamda Samsun ilimiz genelinde 175 gıda denetçisi personelimizle güçlü bir denetim ekibimiz vardır. İlimiz ve ilçelerimizde gıda üretim yeri, satış yeri ve toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 12 bin 615 adet gıda ve yem işletmesi bulunmakta olup bunların tamamı kayıt altına alınmıştır. Denetim ekiplerimizle, 7/ 24 yıl boyu denetimlerimiz devam etmektedir. Gıda güvenilirliği konusunda asıl amacımız tüketicilerimizin sağlığının korunmasıdır ve bu konuda tek yetkili kurum Tarım ve Orman Bakanlığımız ve taşra teşkilatlarımızdır” diye konuştu.

ŞÜPHE, ŞİKAYET VE İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl içerisinde İlimizde mevcut ve faaliyet gösteren gıda ve yem işletmelerine yönelik olarak pandemiye rağmen müdürlüğümüz gıda ve yem şube müdürlüğünde ve ilçe müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerimizce 21 bin 487 adet denetim gerçekleştirilmiş olup bu denetimlerde uygunsuzluk görülen 135 adet işletmeye 5996 sayılı Kanun kapsamında toplam 1 milyon 355 bin 47 TL idari para cezası uygulanmıştır. Önceden haber vermeksizin risk esasına göre yapmış olduğumuz bu denetimlerin dışında; şüphe, şikâyet, ihbar, inceleme, amaçlı denetimlerimiz de gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımız Alo 174 Gıda İhbar hattına 2020 yılında yapmış oldukları 847 adet bildirim sonucu gıda kontrol görevlilerimizce yapılan denetimlerde olumsuzluk tespit edilen 47 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır.”

4 GÜNDE 109 ÜRETİM, 360 SATIŞ YERİ
381 TOPLU TÜKETİM YERİ DENETLENDİ
Bu yıl ise denetimlerinin yine yoğun bir şekilde devam ettiğini bildiren İl Müdürü Sağlam, “Yılbaşından bu güne kadar gıda ve yem işletmelerimize yaklaşık 18 bin adet denetim gerçekleştirdik ve uygunsuzluk tespit edilen 87 işletmeye 1 milyon 320 bin TL idari para cezası yaptırımı uygulandı. Tüketici sağlığının ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması, gıda ve yem işletmelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek, gerekli durumlarda yasal işlem uygulamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bakanımızın talimatlarıyla bu hafta ise ilimiz genelinde denetim seferberliği başlatarak ekiplerimizle birlikte biz de denetimlere iştirak ettik. Geçtiğimiz 4 gün içerisinde ilimizde 109 adet gıda üretim işletmesi, 360 adet gıda satış yeri ve 381 adet toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 850 adet gıda ve yem işletmesi denetlenmiştir” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.