Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,25
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMSUN’DA DEV DEŞARJ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SASKİ, Canik İlçesi’nde yaşanan su baskınları dönemini sona erdiriyor

SAMSUN’DA DEV DEŞARJ!
REKLAM ALANI
23 Şubat 2021 16:38

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün başlattığı yağmur suyu deşarjı altyapı yatırımı ile Canik’te yaşanan su baskınları bitiyor.

YAĞMUR SUYU DEŞARJI
Canik İlçesi’nin en önemli altyapı sorunlarından biri olan Belediye Evleri Kavşağı’ndaki su baskınları dönemi artık kapanıyor. Uzun yıllardır vatandaşlara korkulu rüyalar gördüren yağmur suyu deşarj problemi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talimatıyla çözülüyor.

10 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Bandırma Vapuru sahilinden başlayan yağmur suyu deşarj hattı yapım çalışması, Atatürk Bulvarı’na ulaştı. Birinci tünel inşaatını tamamlayan SASKİ ekipleri, ikinci tünelin imalatını gerçekleştiriyor. Bölgede toplamda 2 bin 600 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeyecek ekipler, uzun vadede aynı sorunun bir daha meydana gelmemesi için geniş çaplı betonarme borular kullanıyor. Sağanak yağmurları tehdit olmaktan çıkaracak 10 milyon TL’lik yatırım, 2021 yılının ortalarında bitirilecek. İlçede altyapı işlemlerini hızlandıran SASKİ, ihtiyaç duyulan diğer mahallelerde de yağmur suyu drenaj hatları, mevcut hatların bakım, onarım ve logar temizliklerine de devam ediyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Belediye Evleri’ndeki yağmur suyu deşarj hattı inşaatıyla ilgili son bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tünel imalatlarının zor olması sebebiyle çalışmaların yavaş ilerlediğini söyledi. Başkan Demir, “Canik ilçemizin özellikle Belediye Evleri Kavşağı’nda aşırı yağmurlar nedeniyle yoğun su birikintisi oluşmakta, hatta yakın sokaklarda ciddi sorunlara neden olmaktaydı. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu bölgeyle ilgili çok sayıda şikâyet ve talep alıyorduk. Gerekli planlamaların ve yatırım programının hazırlanmasının ardından SASKİ Genel Müdürlüğü’ne talimat verdik. Yağmur suyu deşarj hattı döşenmesiyle sorunu artık ortadan kaldırıyoruz. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ancak tünel inşaatları, hızımızı biraz yavaşlatıyor olsa da haziran ayına kadar bitirmiş olacağız. Yapmış olduğumuz bu büyük hat çalışması ile artık böyle bir sorun olmayacak” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.