Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun’da ‘Devletin yeri’ olan otopark ‘gasp edildi’

Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan eski havaalanı bölgesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi bitişiğindeki yer, bir otopark firması tarafından gasp edildi

Samsun’da ‘Devletin yeri’ olan otopark ‘gasp edildi’
REKLAM ALANI
17 Temmuz 2019 09:53 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2019 09:56

DEVLETİN MALI DENİZ Mİ?
SAMSUN’UN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ!
SAMSUN’U YÖNETENLER UYUYOR MU?
BU NASIL DEVLET YÖNETİMİ?

Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan eski havaalanı bölgesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi bitişiğindeki yer, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından hastaneye giden vatandaşlar için otopark olarak kullanılıyordu.

Milli Emlak müdürlüğüne ait olan bu yer, Samsun Sağlık Müdürlüğü tarafından iki yıllığına tahsis edilmişti. İki yıllık süresi dolan otopark için Milli Emlak Müdürlüğü 12.07.2019 günü Sağlık Müdürlüğü’ne “Tahsis süresinin dolduğu” ve bu yer ile ilgili olarak görüşlerinin sorulduğu bir yazı yazıldı. Sağlık Müdürlüğü de aynı gün yazıya cevaben “Biz bu yeri kamu yararına kullanmaya devam edeceğiz” şeklinde belitti.
Cevap yazısının üzerinden 3 gün geçti. Bu üç gün de tatil olduğundan mesai 16.07.2019 Salı günü başladı.

Buraya kadar her şey normal seyrinde gidiyordu. Ancak Haber merkezimize gelen ihbarda; Otoparkın bir otopark firması tarafından işgal edildiğinin bilgisi geldi.
Yapılan ihbarda; Vatandaşlar daha önce buranın hastaneye ait olduğunu, hastaneye gelen vatandaşların bu otoparkı ücretsiz olarak kullandığını, şimdi ise otoparka giren vatandalara giriş saatini belitten firma ismi yazan bir fiş verildiğini, çıkışta o fişi ibraz edip vatandaştan yaptığı otopark süresi kadar ücret aldıklarını, bu aldıkları ücret karşılığında herhangi bir fiş veya fatura verilmediğini söylediler.
BURASI DAĞBAŞI MI?
Bunun üzerine haber ekiplerimiz olay ile ilgili yaptıkları araştırmada;
Otoparka giren-çıkan vatandaşlardan Bu otoparkın Salı günü sabah saatlerinden itibaren bir otopark firması tarafından işgal edilerek otoparka giren-çıkan araçlardan otopark ücreti aldıklarını tespit etti.

Vatandaşlardan alınan bilgiler doğrultusunda;
Konu ile ilgili olarak firma adına otoparkta görev yapan personele neden ücret alıyorsunuz, aldığınız ücretin fiş veya faturasını neden vermiyorsunuz diye sorulduğunda;
“Burada işlemlerimiz devam ediyor, yazar kasamız daha gelmedi, fiş veriyoruz işte fişimiz” diyerek cevaplar verdiler.

Bunun üzerine bu yapılan uygulamanın yasal olmadığı söylendiğinde “kime şikâyet ederseniz edin, bizim iznimiz var” diyerek vatandaşları azarladıkları görüldü.
Haber ekibimiz olarak konu ile ilgili; Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi yetkilileri ile görüştüğümüzde;
Şaşkınlık içerisinde olan yetkilerden gelen cevapta; otoparkı işletenlerle görüşüldüğünü, otopark işletmecisinin avukatı olduğunu söyleyen A.E’nin de “bizim iznimiz var, bütün belgeleri size getirip göstereceğiz, Sayın valimizin de bilgisi var” dediklerini bize ifade etiler. Fakat şu ana kadar da bize herhangi bir belge veya evrak getiren olmadı.

DEVLETİN MALINI KİM KORUYACAK?
Bunun üzerine yerin sahibi olan Milli Emlak müdürlüğü ile görüşme yapıldı. Milli Emlak müdürlüğü “biz ekiplerimiz gönderdik tutanak tutuldu gerekli cezai işlemler yapıldı” bilgisini aldık. Bunun üzerine ekibimiz, Milli Emlak müdürüne “bu nasıl iş, burası dağbaşı mı? Devletin yerini nasıl işgal ederler. Devletin yerini kim koruyacak, Otopark firması hala vatandaştan otopark ücreti alıyor. Nasıl çıkartamazsınız diye sorular sorduğunda” “çıkaracağız” şeklinde cevap aldı.
BU NASIL BİR BÜROKRASİ?
Haber ekiplerimiz bu olayın peşinde saat 17.00’ya kadar araştırma yaptılar, Konuyla ilgili bütün birimlere haber verdiler.
Maalesef; Hantal bürokrasimiz, vurdumduymazlığımız, bananeciliğimiz, görev beceriksizliğimiz tam hızıyla devam ediyor.
Devletin yerini işgal edenler insanlara vay be dedirtiyor! Sayın valimiz Osman Kaymak beyi bile işin içine katacak kadar pişkinler.
Samsun valisi Sayın Osman Kaymak Beye de bu konuda haber verildi.
Devletin polisi öğleden sonra iki sefer olay mahalline gitti. İşgalci hala işgaline devam ediyor.
Şimdi Buradan Samsun’u Yönetenlere Soruyoruz?

Bu ne cüret?
Bu işgalcilerin arkalarında hangi siyasetçiler var?
Devletin yeri nasıl işgal edilir?
Burası dağbaşı mı?
Yöneticiler o görevlerinde ne için varlar?
Samsun’da böyle işgal edilen ne kadar yer var?
Bütün bunlara rağmen, nasıl bu işgalciler bu otoparkı çalıştırmaya devam edebiliyorlar?
Devlet kendini korumakta aciz mi?
Kamuoyu, Sayın valimizden bu soruların cevabını bekliyor…

Mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan eski havaalanı bölgesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi bitişiğindeki yer, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından hastaneye giden vatandaşlar için otopark olarak kullanılmasının ardından dolan süre sonrasında gelen ihbarı değerlendiren haber ekiplerimiz bölgede hizmet veren otoparkın izinsiz ve ruhsatsız olduğu bilgisine ulaşarak yetkililerle görüşerek olayın iç yüzünü öğrenmeye çalıştı.

Haber/Musa GÜN

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.