Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’DA EYLEM!

Samsun’da Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ortak açıklamasında, “Verginin adaletli alınması için yürüttüğümüz mücadelede halkımızdan destek bekliyoruz” denildi

SAMSUN’DA EYLEM!
REKLAM ALANI
27 Mart 2024 23:05

Aile hekimliği çalışanları 6 haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz!’ diyerek kendi Aile Sağlığı Merkezleri’nde(ASM) eylem yapıyor, sesini duyurmaya çalışıyor. Samsun’da bu eyleme destek vererek ortak açıklamada bulunan Samsun Tabip Odası Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES), vatandaşlara, ‘eylemlere destek olunması çağrısı’ yaptı.

SAMSUN

YÜKSEK VERGİ KESİNTİLERİ SON BULSUN
İlkadım Hastanebaşı Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen Tabip Odası ve SES yöneticilerinin ortak açıklamasında özetle şöyle denildi:

“Geçen hafta yaptığımız anketlerde Aile hekimlerinden Şubat 2024 de Ocak vergi kesintisine ilaveten ücretlerinden ortalama 8000 lira vergi kesintisi yapıldığını duyurmuş, hükümetin bu haksız adaletsiz kesintilerden vazgeçmesi için ASM önlerinde eylemlerimize devam etmiştik. Maalesef taleplerimize kayıtsız kalan hükümet, enflasyon karşısında daha cebimize girmeden eriyen ücretlerimizden haksızca yüksek vergi kesintisi yapmaktan kaçınmıyor.

SAMSUN

DEPREM BÖLGESİNDEKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI
Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda %’35 e varan vergi kesintilerine son verilsin. Ücretlerden yapılan vergi kesintileri her ay sabit ve en fazla %15 oranında olsun. Talebimizde ısrarlıyız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Yapılan kesintilerin geri ödenmesi, performansa bağlı kesintilerin ve yüksek vergi kesintilerinin son bulması için deprem bölgesinde hizmet veren sağlık çalışanlarının haklı mücadelesinin yanındayız.

HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Hükümete söylediklerimiz ve talebimizi açık bir şekilde bir daha yineliyoruz: Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız destekler yerine, halkın sağlığı için fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını verip, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçin. Halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi için, verginin adaletli alınması için yürüttüğümüz mücadelede halkımızdan destek bekliyoruz.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.