SAMSUN’DA GÖRÜLDÜ!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde Terme Çayı üzerinde görünen su samuru şaşkınlık yarattı

SAMSUN'DA GÖRÜLDÜ!
01.02.2023
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Bayburt’a bağlı bir köyde alabalık tesisine girerek balık avlayan su samuru ailesi, büyük şaşkınlığa yol açarken nesli tükenmekte olan bu hayvan türü bugün de Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde görüldü

TERME ÇAYI’NDA SU SAMURU
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru, Samsun’un Salıpazarı İlçesi’ndeki Terme Çayı’nda görüldü. Sağanak yağmur ve 2 gündür yağan karın ardından yükselen Terme Çayı’nda görülen su samuru şaşkınlıkla izlendi.

Bayburt’taki bir alabalık tesisinde de geçtiğimiz günlerde su samuru ailesi objektiflere takılmıştı.

KUZEY OKYANUS’TAN KARADENİZ’E!
Terme Çayı’nın yüksek debisinde bir süre kaya üzerinde bekleyen su samuru, yeniden suya dalarak gözden kayboldu. Su samurları, Amerika kıtasının Kuzey Okyanus kıyılarında yaşayan canlılar olarak biliniyor.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.