Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsun’da ‘İnsanca Yaşam’ eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(KESK) bir grup sendika üyesi, Samsun’da düzenledikleri eylem ile hükümeti protesto etti

Samsun’da ‘İnsanca Yaşam’ eylemi
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2021 20:28

Samsun’da, hükümetin mali politikalarını eleştiren ve ülkenin her geçen gün ekomonik darboğaza sürüklendiğini savunan bir grup KESK üyesi, “İnsanca yaşamaya yetecek bir maaş istiyoruz. Artık yeter” dedi.

HAYATLAR SÖNÜYOR, AİLELER DAĞILIYOR
İstklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde bir araya gelen sendikalılar adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, “Asgari ücretli, emekli, kamu emekçisi ve dar gelirli olan tüm kesimler günden güne hızla eriyen ücretleriyle, satın alma güçlerindeki ağır kayıplarla gündelik yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. İşsizlik, geçim derdi ve düşük ücretler artık hayatların sönmesine, ailelerin dağılmasına, çocukların çalışmak zorunda kalmasına neden oluyor” iddiasında bulundu.

SİYASİ İKTİDAR HÜLYAYA DALMIŞ
KESK Dönem Süzcüsü Niyazi Bulut, ayrıca şu ifadeleri kullandı:”Siyasi iktidar bu tabloya karşı gözlerini yummuş ve kulaklarını tıkamış şekilde, görmek istediği hülyaya, duymak istediği nidaya kendisini kaptırmış gidiyor. Ekonomik krizin üzerimizdeki ağırlığı pandemi koşullarında taşınamayacak düzeye ulaşmıştır. İstatistiğin en güçlü yalan söylemenin aracı olarak kullanılmasına en iyi örnek ise TÜİK’den geliyor. Yıllardır çarşıda, pazarda ya da sokakta, yani hayatın en sahici yerindeki enflasyonun yanına dahi yaklaşamayacak veriler, resmi istatistik olarak karşımıza çıkarılıyor.

YAŞAM, ÇILGIN PROJELERDEN DAHA KIYMETLİDİR
Sendikalı ya da sendikasız, 3 milyon kamu emekçisi ve 2 milyon emeklinin iradesi ve ihtiyaçları yok sayılıyor. KESK olarak 5 milyon kişinin hayatlarının enflasyon rakamları arasına sıkıştırılamayacağını bir kez daha haykırıyoruz. Siyasi iktidar bir gerçeği unutmamalıdır. Yaşamlarımız ekonomik müjdelerinizden, reform paketlerinizden, çılgın projelerinizden ve doymak bilmeyen sermayedarlarınızdan daha kıymetlidir.”

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.